2024.02.29., csütörtök - ElemérZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Biztonságossá vált a csúszka

2020. október 20. kedd, 18:45
Szerző és fotó: Antal Lívia
Zalaszentmihályon felújították a Kossuth Lajos utca meredek szakaszát. Rekonstrukciójára mennyire volt szükség, azt hűen tükrözi a helyiek általi csúszka utca elnevezés. A Magyar falu program által támogatott beruházásnak köszönhetőn a biztonságos közlekedés feltételei is megteremtődtek.

Egy veszélyes útszakaszt újtítottak fel Zalaszentmihályon

A felújított útszakasz átadása örömteli esemény a falu lakói számára, melynek előnyeit a túlpartra érkező horgászok, a szomszédos településre utazók és a szántóföldre igyekvő gazdák egyaránt élvezik, fogalmazott köszöntőjében dr. Csikós Andrea Dóra polgármester. Mint mondta, szinte hallani lehetett a község felsóhajtását, amikor megnyerték a Magyar falu program önkormányzati utak felújítására kiírt pályázatát 2019-ben. A Kossuth Lajos utca 180 méteres szakasza tele volt kátyúval. Itt csak 20-30 kilométer/óra sebességgel lehetett közlekedni, de még így sem sikerült a gödröket kikerülni. Esős időben hömpölygött a víz az úton. A Modern-Ép Kft. kivitelezésében városi minőségű út készült el, 8 centiméteres aszfaltréteggel, vízelvezető padkával és árokkal. A polgármester hangsúlyozta, fontosnak tartja a lakosság komfortérzetének növelését, a fiatalok helyben tartását. Kiemelte, a Magyar falu program épp azt szolgálja, hogy a vidéki életmód valós alternatíva lehessen – a letelepülni szándékozók számára is –valós alternatíva legyen a városi kényelemmel és infrastruktúrával szemben. Ezért is bízik abban, hogy a program segítségével újabb örömteli átadásoknak lehetnek majd részesei.

Manninger Jenő, a térség országgyűlési képviselője azt mondta, a megvalósult beruházás komoly előrelépés a falu életében. A kormány korábban is támogatta a kistelepüléseket, olyan eszközökkel is, mint az adósságkonszolidáció. Jelenleg is vannak más pályázati források a Magyar falu program mellett, amit azért hoztak létre, hogy olyan fejlesztések tudjanak megvalósulni, amelyekre az önkormányzatoknak nincs kerete. Zalaszentmihályon is szükség volt a Magyar falu program támogatására, melyből megújulhatott ez az útszakasz.

Ruzsics Ferenc, a megyei közgyűlés alelnöke azt emelte ki, hogy kormány elkötelezett a kistelepüléseken élők számának megtartása, növelése és életminőségének javítása iránt. Ezért dolgozták ki a Magyar falu programot, melynek pályázati kiírásai helyi igényeken és szükségleteken alapulnak. Megemlítette falusi CSOK programot, amivel ugyancsak a vidéken maradást kívánják elősegíteni.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK