2023.02.08., szerda - ArankaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Szüretünnep Csonkahegyháton

2018. október 19. péntek, 08:49
Szerző és fotó: Nemes Norbert
A 350 lelkes Csonkahegyháton Szent-Mihály napjához kapcsolódva immár hetedik éve rendezték meg hagyományőrző, közösségépítő szándékkal a szüretünnepet, melyre a szeles idő ellenére, is sokak voltak kíváncsiak.

A faluközpontból indultak a feldíszített traktorok, lovas kocsik és egyéb járgányok, rajtuk a felvonulókkal – mesélte Salamon Mária polgármester. – Valamennyi utcáján végighaladva, több megállóhelyet érintve, a Ján-hegy kapujánál az új közösségi pajtánál volt a szüret végállomása. A pajta a Földművelésügyi Minisztérium Tanyafejlesztési Program Zártkerti Revitalizációs fejlesztési célterületére pályázaton nyert mintegy nyolcmillió forintból valósult meg.

A kemencével, aszalóval is rendelkező szabadtéri hely nagyon szép természeti környezetben családi, baráti és egyéb rendezvények megtartására kiválóan alkalmas. A támogatásból ingatlan vásárlására, annak vadhálóval történő bekerítésére, száz darab őshonos gyümölcsfa elültetésére, valamint egy mini traktor beszerzésére is sor került. A pajtát e szüreti mulatság alkalmával avattuk.

A község folyamatos fejlesztésére is gondot fordítunk. TOP-os pályázaton nyert mintegy 35 millió forint felhasználásával felújítottuk új eszközökkel és berendezésekkel szereltük fel az energetikailag újjáépített, akadály mentesített óvodánkat. A faluház felújítására, bővítésére nyert közel 30 milliós vidékfejlesztési pályázati forrást önerővel is meg kell támogatni, hogy azt, a jövő év elején átadhassuk. További megoldásra váró terveink: a hivatali állandó kirendeltség épületének rekonstrukciója, az önkormányzati utak, járdák burkolatainak javítása, aszfaltozása, új buszvárók építése. Lobbizunk azért is, hogy a településen ismét legyen egy élelmiszerbolt.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK