2024.06.21., péntek - Alajos, LeilaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Elkezdődött az új multifunkciós sport-és rendezvénycsarnok tervezése

2020. június 10. szerda, 08:37
Közlemény
2019. júniusában sikerült elérni, hogy bekerüljön a Modern Városok Programba egy új multifunkciós sport és rendezvénycsarnok építése. A projekt magában foglalja az új csarnok elkészülése után a régi csarnok bontását, egységes tér és parkoló kialakítását, további több száz férőhelyes parkoló építését, a környező utak felújítását, valamint a Balatoni és a Stadion utcák kereszteződésében körforgalom építését.

A kormány állami támogatást biztosított az önkormányzatnak az előkészítésre és a tervezése. A kormánydöntés utáni hónapokban a polgármesteri hivatal szakemberei összeállították a tervezési programot, majd meghirdették a nyílt Európai Uniós közbeszerzési eljárást a tervek elkészítésére.

2024 végére készülhet el az új sportcsarnok

Aláírták a tervezőkkel a szerződést (Fotó: Facebook/Balaicz Zoltán)

A pályázatok benyújtásának határideje 2020. január 24. volt. A tervezésre 6 cég jelentkezett. A hiánypótlások után megszületett a döntés, így június 3-án, szerdán Balaicz Zoltán polgármester aláírta a legkedvezőbb ajánlatot adó tervező cégekkel az engedélyes és kiviteli tervek elkészítésére a szerződést. A terveket a helyi, zalaegerszegi Pulai Építész Iroda és AOD Építész és Grafikus Iroda által alkotott konzorcium készíti, bruttó 430 millió forintért. A szerződéskötésen jelen volt a projektet a városvezetésen belül koordináló Gecse Péter alpolgármester is.

A régi sportcsarnokot lebontják, ha felépül az új (Fotó: ZalaMédia archív; pP)

Hogy mi a további menetrend? - a részletekről Balaicz Zoltán legfrissebb Facebook-bejegyzésében számolt be:
- Mostantól kezdve közel egy év áll a tervezők rendelkezésére, hogy 2021. májusában szállítsák a teljes tervdokumentációt.
- Miután elkészülnek a tervek, újabb több hónapos nyílt Európai Uniós közbeszerzési eljárás kiírására kerül sor az építkezésre vonatkozóan.
- Ha minden a tervek szerint alakul, akkor 2021. decemberében beérkeznek a vállalkozói ajánlatok a kivitelezésre.
- A hiánypótlások után kormányelőterjesztés készül, majd a 2022-es év tavaszán a kormány dönt a beruházáshoz szükséges állami forrás biztosításáról.
- Miután rendelkezésre áll a forrás, 2022. nyarán szerződést lehet kötni a legkedvezőbb ajánlatot adó kivitelező céggel és indulhatnak a munkálatok.
- Az új multifunkciós sport és rendezvénycsarnok 2024. végére készülhet el, azt követően pedig sor kerülhet a régi csarnok bontására és az egységes tér kialakítására, valamint mindezzel párhuzamosan a további parkolók megépítésére, a környező utak felújítására és a körforgalom kialakítására.
 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK