2020.09.26., szombat - JusztinaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Épül a sport- és rekreációs központ az Alsóerdőn

2020. május 01. péntek, 18:41
Közlemény
Az Alsóerdei Sport- és Rekreációs Központ fejlesztése (MVP) projekt, valamint a „Zalaegerszeg Alsóerdő komplex turisztikai fejlesztése” című, TOP-6.1.4-16 ZL1-2017-00001 azonosítószámú projekt a bontási munkákkal, a terület előkészítésével elkezdődött, a munkaterületet a kivitelező Szabadics Közmű és Mélyépítő Zártkörűen Működő Részvénytársaság átvette - adta hírül a zalaegerszegi önkormányzat.

Munkaterületátadás az Alsóerdőn

A tábor területén megvalósuló fejlesztések olyan komplex portfóliót nyújtanak, mely jelentős vonzerőt képez a közelben élő gyermekes családoknak, sportkedvelőknek, iskoláknak, valamint célpontja lehet a régióban osztálykirándulásoknak, csapatépítő tréningeknek, céges rendezvényeknek. A projekt egyedi kínálatával, attrakcióival növelni fogja a városba érkező látogatók számát. A fejlesztés új munkahelyeket teremt, s nő a térség gazdasági erősödését szolgáló egyéb bevétel (vendéglátás, kereskedelem, stb.) is.
A teljes beruházás a Modern Városok Program és a TOP keretében valósul meg, összesen több mint 4 milliárd forintból.

Illusztráció (ZalaMédia archív; Fotó: pP)

A projekt részeként az alsóerdei vendégház felújítása már megtörtént, a munka a volt napközis tábort érintő beruházással, kerékpárút fejlesztéssel folytatódik. Épül kalandpark, sípálya, játszópark. A sport- és rekreációs központ helyet ad majd KRESZ-parknak, multifunkciós sportpályának, kültéri kosárlabda pályának, megújul a füves sportpálya, a futók rekortán burkolatú futópályán hódolhatnak szenvedélyüknek. A pályák mellett lelátó épül. Lesz salakos kerékpárpálya, street workout és senior játszótér, készül játszótér kisgyerekeknek is. A látogatók kényelmét, komfortját kiszolgáló épületek biztosítják, utcabútorok teszik teljessé a pihenést, szobrok és parkosítás növeli az esztétikai élményt.  Épülnek természetesen parkolók, járdák, megújul a kerékpárút, javulnak a sport és rekreációs központ megközelíthetőségének feltételei is. A beruházás időtartama 18 hónap.
A projektnek további, később megvalósuló eleme a lőtérfejlesztés, a TV-torony felújítása és környezetének megújítása is. 

Az önkormányzat a munkavégzés okozta kellemetlenségekért, amely az Alsóerdei Sport- és Rekreációs Központ fejlesztése, a kerékpárút felújításának mielőbbi megvalósítása érdekében történik, a lakosság türelmét és megértését kéri.
 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK