2020.07.10., péntek - AmáliaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

126 parkolóhelyet alakítanak ki

2019. szeptember 25. szerda, 15:33
Szerző és fotó: Antal Lívia
Munkagépek törik az aszfaltot a Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnok előtti téren, melynek rendbetételét igencsak elavult állapota kívánja meg. A bruttó 182 millió forintba kerülő rekonstrukció a zalaegerszegi önkormányzat 1,7 milliárd forintos infrastrukturális fejlesztési csomagja egyik legnagyobb beruházásaként valósul meg.

Felújítják a sportcsarnok előtti teret

A bejárás résztvevői

Az új sport- és rendezvénycsarnok 2022 és 2024 között épül meg a mostani mögött. Ezzel együtt a régit elbontják, a helyére pedig parkolókat alakítanak ki. Ezért felmerült a kérdés, miért kell most hozzányúlni, kezdte tájékoztatóját Balaicz Zoltán polgármester. A válasz önmagáért beszél; a tér mostani állapota miatt még öt esztendőt nem bír ki, így egyszerűen nem lehetett továbbhalasztani felújítását. Az eredeti elképzeléshez képest visszafogottabb műszaki tartalommal újítják meg a teret, melynek célja egy nagy befogadóképességű parkoló kialakítása, ami alkalmas szabadtéri rendezvények lebonyolítására is. A bruttó 182 millió forintba kerülő beruházás nem valósulhatott volna meg, ha nem áll rendelkezésre az 1,7 milliárd forintos állami támogatás. Az önkormányzat ugyanis önerőből évente csak 200 millió forintot tud utakra és járdákra fordítani. A polgármester a városrész két közelgő beruházási projektjéről is szót ejtett. Mint mondta, október 7-én kezdődik a Göcseji Múzeum 1 milliárd 850 millió forintos rekonstrukciója, majd másnap a Dózsa-iskola 318 millió forintos energetikai korszerűsítése.

Böjte Sándor Zsolt, a térség önkormányzati képviselője azt mondta, a lakosság régi kérése valósul meg a sportcsarnok előtti tér felújításával. A terület szinte állandóan zsúfolt. Egyrészt parkolóként funkcionál a hétköznapokban és a sportcsarnokbeli események alkalmával. Másrészt, mint a város legnagyobb fesztiváltere, évente több nagyrendezvénynek ad helyet. Rekonstrukciója ezért nem várathatott magára.

Az új parkoló 126 férőhelyes lesz, a sportcsarnok bejáratánál mozgássérült parkolóhelyekkel. A pláza felőli oldalon új járdát építenek, amit két, 6-6 méter szélességű személygépkocsi bejárattal szakítanak meg. A tér ezen a két bejáraton keresztül lesz megközelíthető az autók számára. A Stadion út felőli járdát újraaszfaltozzák. A tér keleti és nyugati oldalán 2-2 modern közvilágítási oszlop biztosítja majd a megújult tér megvilágítását, ahová 6 hulladékgyűjtőt és 12 kerékpártámaszt is kihelyeznek.

 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK