2023.02.08., szerda - ArankaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Folytatódik a rekonstrukció a Csácsi utcában

2021. december 08. szerda, 18:42
Szerző és fotó: Antal Lívia
Címkék:
A zalaegerszegi Csácsi utcában ismét felújítás zajlik egy korábban elvégzett beruházás folytatásaként. Most, a Kovács Károly Városépítő Programban közel fél kilométeres szakaszon újulhat meg az útburkolat, ami alatt új csapadékcsatorna is létesül.

Vigh László, Balaicz Zoltán, Herkliné Ebedli Gyöngyi

Balaicz Zoltán polgármester elmondta, a Csácsi utca első üteme az Infrastrukturális fejlesztések Zalaegerszegen című projekt keretében valósult meg. A második ütemre a Modern Városok Programon belül a Kovács Károly Városépítő Program ad lehetőséget. A Csácsi utca újabb, 470 méteres szakasza 127 millió forintból újulhat meg 2022 áprilisára. Mint fogalmazott, ebből az összegből is látszik, mekkora tehertétel az önkormányzat számára az utak, járdák, parkolók rekonstrukciója, amiből 869 van a városban. Ha ehhez még hozzáveszik a közművek cseréjét, illetve új utak, járdák létesítését, az 85 milliárd forintot igényelne. Miközben az önkormányzat évente csak 300 millió forint saját erőt tud költeni erre. A Kovács Károly Városépítő Program keretében felhasználható 15 milliárd forint állami támogatás ezért jelentős, amelyből 91 helyszínen valósulhatnak utakat, járdákat, köztereket érintő rekonstrukciók 2024-ig.

Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos azt tette hozzá, hogy elmúlt száz évben nem állt rendelkezésre ekkora összeg Zalaegerszeg útjaira. A kereszténykonzervatív kormány, ha bizalmat kap a jövő évi országgyűlési választásokon, további elemekkel kívánja bővíteni a Modern Városok Programot, és újabb jelentős forrásokat kíván biztosítani utak, járdák felújításához.

Herkliné Ebedli Gyöngyi, a városrész önkormányzati képviselője úgy vélekedett, hogy egy új út lelkileg is sokat ad az embereknek. A három évvel ezelőtt elkészült szakasz mellett élők el kezdték jobban csinosítani utcafronti területeiket, ami a városkép szempontjából is kedvező. Most is ez várható, az érintett lakók nagyon örülnek a rekonstrukciónak, amely során a nyugati oldali járdát is felújítják 210 méter hosszban. A Kovács Károly Városépítő Programban az előzetes tervek szerint a Nyerges utca újulhat meg, valamint parkoló létesülhet a Berzsenyi utcában. 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK