2024.06.21., péntek - Alajos, LeilaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Harmadik ütem a Kinizsi utcában

2022. február 02. szerda, 13:47
Szerző és fotó: Antal Lívia
A Kinizsi utca újabb szakasza újulhat meg a páterdombi városrészben. A Holub és a Juhász Gyula utcák közötti részt érinti a rekonstrukció harmadik üteme, amely a Kovács Károly Városépítő Program keretében valósul meg bruttó 88,4 millió forintból.

Balaicz Zoltán, Vigh László és Gecse Péter

Balaicz Zoltán polgármester azt hangsúlyozta, hogy az arányos városfejlesztés jegyében igyekeznek valamennyi városrészre odafigyelni, így Páterdombra is. Felidézte, hogy a Kinizsi utca felújításának első és második üteme 2018-ban történt meg, akkor még az Infrastrukturális fejlesztések Zalaegerszegen program keretében. A folytatásra, a harmadik ütembeli rekonstrukcióra a Kovács Károly Városépítő Program ad lehetőséget ugyancsak állami forrás felhasználásával.

Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos azt mondta, négy évszakosak a kivitelezések, amelyek nemcsak itt, a Kinizsi utcában, hanem városszerte folynak. Mint fogalmazott, aranykorát éli a város, melynek további fejlesztése érdekében még nagyon sok tervet szeretnének valóra váltani a következő időszakban is.

Gecse Péter alpolgármester, a városrész önkormányzati képviselője azt emelte ki, hogy a Kovács Károly Városépítő Program kiváló lehetőség a településrészek fejlesztésére. Tavaly a Juhász Gyula felújításának első üteme valósulhatott meg a gázvezeték rekonstrukciója után. A Baross Gábor utcában tíz férőhelyes parkolóval bővítették a parkolási lehetőséget, amivel ugyancsak lakossági kérésnek tettek eleget. Most a Kinizsi utca van soron, amely a legnagyobb átmenő forgalommal terhelt a Páterdombon. A harmadik ütem a Holub és a Juhász Gyula utcák közötti kátyús és a közműfektetés által szabdalt úttestet érinti. Átépítik a csapadékvíz-elvezető rendszert és a szennyvízcsatornát. Mintegy 225 méteren új aszfaltréteget fektetnek le. Felújítják az út két oldalán lévő parkolókat, új szegélybetonokat raknak le, továbbá akadálymentesítik az út-járda kapcsolatokat. A folytatásban a Besenyő utcában az orvosi rendelő környezetében lévő parkolót újítják fel. A területet már átadták a kivitelezőnek.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK