2024.07.14., vasárnap - Örs, StellaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Ivóvízhálózat korszerűsítése járdafelújítással

2019. április 12. péntek, 18:50
Szerző és fotó: Antal Lívia
Egerváron megkezdődött az ivóvízhálózat rekonstrukciója, amely során több mint egy kilométer hosszúságú gerincvezetéket cserélnek újra. A munkálatok az érintett járdaszakaszok felújítását is magában foglalja.

Több éves előkészítés után indulhatott el ivóvízhálózat korszerűsítése a Széchenyi utcában a Zalavíz Zrt.-vel karöltve, ami a gerincvezetékek és a bekötések cseréjét foglalja magában – kezdte a tájékoztatást Gyerkó Gábor, Egervár polgármestere . – Az elmúlt időszakban több lakossági bejelentés érkezett az ivóvíz minősége miatt, ezért korábban ez a szakasz technológiai tisztításon esett át. A mostani fejlesztés több mint egy kilométer hosszúságú gerincvezeték cseréjét teszi lehetővé, a főút mindkét oldalán. Miután a járdákat fel kell törni a 60 háztartást érintő bekötések miatt, új gyalogos úttest is épül. A beruházásnak köszönhetően jelentősen javul a szolgáltatás minősége, valamint az itt lakók komfortérzete.

Arnhoffer András, a Zalavíz Zrt. elnök-vezérigazgatója hozzátette, hogy a több mint 5,5 kilométer hosszúságú egervári vezetéknek húsz százaléka újulhat meg teljesen a fejlesztés során, ami jelentős aránynak tekinthető. Kiemelte, hogy az önkormányzat évek óta félrerakta a lakossági vízdíjakból visszajuttatott 58 százalékot, amit mindig is a vízi közművekre fordított. Ez a takarékosság teremtette meg a mostani beruházás bruttó 84 millió forintos fedezetét is. A gerincvezeték 1959-ben épült, így mostanra valóban megérett a cserére. Jelezte, mivel Egerváron csak egy használható kút van, a teljes vízmű korszerűsítésére beadtak egy pályázatot az ellátás biztonságának növelése érdekében. Ebben a projektben új kút fúrása, további vezetékek cseréje és egy víztisztítási technológia beépítése valósul majd meg; az utóbbi a viszonylag magas vas- és mangántartalom miatt.

Az ivóvízbázis korszerűsítésére további tervük is van a Zalavíz Zrt-vel közösen, melyről Gyurkó Gábor beszélt. Egerváron egy magaslati ponton elhelyezett víztározó van és nem egy torony. Ezért ide egy víztornyot kívánnak létesíteni, ami növelné a kapacitást, illetve az ellátás biztonságát, miután a jelenlegi egy kútra Vasboldogasszony és Lakhegy ivóvízhálózata is csatlakozik.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK