2024.04.19., péntek - EmmaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Járdafelújítás a Batsányi utcában

2021. április 28. szerda, 20:39
Közlemény
Zalaegerszeg belvárosának nyugati része: az Arany János utcától a Gárdonyi utcáig található kertvárosias lakóövezet Városunk egyik legszebb és legdinamikusabban fejlődő területe. Az elmúlt időszakban rengeteg családi ház újult meg, sorra szépülnek a kertek és számos új fasor is díszíti az utcaképeket - adta hírül Bali Zoltán alpolgármester.

A fejlődéssel lépést tartva 2014-től 2019-ig, tehát az előző önkormányzati ciklusban megújult a Mikes Kelemen, a Batsányi János és a teljes Arany János utca. Az elkövetkező időszak egyik legfontosabb feladata, a korábbi ciklusban kimaradt helyszín: Püspöki Grácián utca teljes felújítása lesz. Az idei évben megkezdjük a közművek szakaszos cseréjét, az út és járdaburkolatokra vonatkozó kiviteli tervek előkészítése pedig már zajlik.

Az utak megújítása mellett kiemelten fontos, hogy az épületek előtt húzódó járdákat is fokozatosan, az önkormányzati ciklus végéig teljesen rendbe tegyük. Ez a Program most a Batsányi utcában indult el, de az elkövetkező időszakban a környék valamennyi rossz állapotú közterületét szeretnénk hasonló módon és minőségben megújítani.
A jelenlegi járdafelújítás során 118 méter hosszan épül új kertiszegély, valamint a vízelvezetési viszonyokat is figyelembe véve  teljes szélességben AC 8-as aszfalt kopóréteg kerül beépítésre.

További fejlesztések 2021-ben:
- Nyáron elindul a Püspöki Grácián utca közműveinek felújítása a Gárdonyi és Dózsa György utcák között. A teljes utca útburkolatának és járdáinak megújítására a „Kovács Károly Városépítő Program” keretében tervezési közbeszerzést írunk ki az idei évben.
- Befejezzük az Arany János utca nyugati szakaszán a járdák felújítását.
- Megújul a Jókai utca déli oldalának baleset-veszélyes járdája.
- Zajlik az engedélyes és kiviteli terv készítése a Mikes utca 10 előtti parkoló rendbe tételéhez, a kivitelezés várhatóan ősszel indul el.
- Több szakaszban felújítjuk a Gárdonyi utca töredezett járdáit, itt új fasor telepítését is tervezzük.
- A Vizslaparki út 1-5 melletti parkoló bővítéséhez és felújításához már rendelkezésre állnak az engedélyes és kiviteli tervek, az építkezés a közbeszerzési eljárás lefolytatása után, várhatóan ősszel indulhat.

A felsorolt fejlesztések részben önkormányzati, nagyobb részben pedig állami, a „Kovács Károly Városépítő Program” keretében finanszírozott beruházások lesznek. A 2021-es évben a felsorolt fejlesztésekhez a fedezet rendelkezésre áll, az elkövetkező hónapokban pontos tájékoztatást adok a kivitelezések előrehaladásáról.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK