2020.08.04., kedd - Domonkos, DominikaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Járhatóvá tették az utat

2019. július 16. kedd, 16:33
Szerző: Antal Lívia Fotó: AL, HN
Lickóvadamos és Ormándlak összeköttetését biztosítja az a 886 méteres mezőgazdasági út, amit speciális géppel illetve hideg remix eljárással tettek rendbe. A helyben alkalmazott technológia révén tömör, jó teherbírással rendelkező réteget kapott az úttest. Erre könnyen felvihető majd az aszfalt. A két önkormányzat ezen feladat megvalósítását is tervezi a későbbiekben.

Lickóvadamos és Ormándlak között

Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos az átadáson felidézte, hogy ezt az útszakaszt egy felhőszakadás szinte teljesen tönkretett. Lickóvadamos és Ormándlak, valamint a szomszédos Gellénháza életében fontos szerepet tölt be ez az átkötő út, miután mezőgazdasági és ipari tevékenységet szolgál ki. Éppen ezért eléggé leterhelt, így rendbetételét a biztonságos közlekedés megteremtése is indokolta. Mint mondta, a legkisebb település is számít. Az ott lakóknak is jogos elvárása, hogy megfelelő úton tudjanak közlekedni, legyen szó munkavégzésről, vagy egymás eléréséről. Ez most sikerült, hiszen a fejlesztésre 32 millió forint támogatást nyert a két önkormányzat. A beruházás megvalósításához vállalták a 15 százalék önerő biztosítását. A teljes összeg így 38 millió forintra növekedett, ami a legkorszerűbbnek számító, helyszíni hideg remix eljárás alkalmazását tette lehetővé.

Csécs István, Lickóvadamos polgármestere azt fűzte hozzá, hogy a kivitelező a speciális gép segítségével 886 méter hosszan, és négy méter szélességben végezte el az út rendbetételét. Két oldalán egy-egy méter szélességű padkát valamint vízelvezető árkot is épített. Kifejezte reményét, hogy a most jól megerősített kavicsos utat a későbbiekben aszfaltossá is tehetik.

Horváth Norbert, Vigh László és Csécs István

Horváth Norbert, Ormándlak polgármestere a beruházás jelentőségéről beszélt. Mint fogalmazott, egy kistelepülés agglomerációja is lehet akár 20 kilométeres, ezért szükség van járható útra. A beruházásának a baráti, rokoni kapcsolatok ápolásán túl gazdaságélénkítő hatása is van, mindkét település számára. A környéken jelentős a mezőgazdasági tevékenység, Ormándlakon sertéstelep, valamint az olajiparból megmaradt egyetlen tankállomás működik.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK