2022.10.05., szerda - AurélZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Kerékpárút Keszthelytől Gyenesdiásig

2018. november 19. hétfő, 11:46
Szerző és fotó: Nemes Norbert
Kultúrát, kereskedelmet, szolgáltatást, turizmust is összekapcsol, de a munkába és vásárolni igyekvőket is szolgálja a Festetics-kastélytól startoló és Gyenesdiás határáig vezető kerékpárút, amely érinti a Csapás út melletti bevásárlóközpontokat.

A Zala Megyei Önkormányzat (ZMÖ) koordinálásával elkészült bicikliút avatóünnepségén elhangzott: a több településen megvalósuló fejlesztésekre több mint 325,8 millió forint támogatást nyert a ZMÖ. E forrásból a frissen felavatott, három kilométeres szakaszra a keszthelyi önkormányzat közel 137 millió támogatást kapott, melyhez a város még 39 millió forintos önerőt biztosított.

Az út november közepén tartott avatóünnepségén Ruzsics Ferenc, Keszthely polgármestere annak az örömének adott hangot, hogy a bringaút kiváló minőségben készítette el a kivitelezésre kiválasztott cég.

Manninger Jenő országgyűlési képviselő arra emlékeztetett, hogy az új út kiindulópontjánál csatlakozik a hévízi bringaúthoz, a másik végénél pedig a Nagymezőhöz tartó, eddig aszfaltréteget még nem kapott, de könnyen kerékpározható etaphoz.

Dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke arról szólt, hogy a Zala két keréken nevet kapott, az uniós támogatásból, a TOP segítségével megvalósult beruházás illeszkedik a kisrégiós, a megyei, a nyugat-magyarországi EuroVelo-s és az országos kerékpárút modernizációs fejlesztési rendszerekhez is.

Szigligeti Aladár, a Polgármesteri Hivatal városüzemeltetési osztályának vezetője részletesen ismertette az élhetőbb város megteremtését is segítő beruházás műszaki tartalmát.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK