2024.07.13., szombat - JenőZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Lecsapnak a szúnyogokra

2019. június 25. kedd, 18:23
Szerző: Antal Lívia
Holnaptól kezdődően három napon át összesen 9355 hektáron tervezik elvégezni a szúnyoggyérítést Zala megyében. Június 26-án 23 települést, június 27-én 21 települést, míg június 28-án 37 települést érint a légi kémiai beavatkozás.

Szerdától péntekig permeteznek Zala megyében

Az országos szúnyoginvázió miatt minden eddiginél nagyobb területen lépnek fel a szakemberek szúnyogok ellen – tájékoztatta honlapunkat Cseresznyés Dániel tűzoltó főhadnagy, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. Április 30-a óta 570 település belterületén, összesen 251 ezer hektáron védekeztek a vérszívók ellen az országban. A szúnyograjzás miatt a következő hetekben is folytatódik a szúnyoggyérítés, mégpedig több települést illetve nagyobb területet érintve. A katasztrófavédelem által irányított szúnyoggyérítés azokon a településeken történik meg, ahol a rovarszakértők szerint a legnagyobb számban vannak jelen a szúnyogok.

Zala megyében a holnapi nappal veszi kezdetét és péntekig tart a megye nagy részét érintő kezelés. Összesen 9355 hektáron hajtanak végre légi kémiai gyérítést a szakemberek. Az, hogy melyik településen mikor permeteznek, a lejjebb található táblázat szemlélteti.

Továbbra is számolni kell azzal, hogy esős, szeles időjárás esetén a kezeléseket elhalasztják. Ilyenkor a kijelölt pótnapok valamelyikén kerülhet sor a permetezésre, ez jellemzően az eredeti időpontot követő első vagy második nap, az időjárás függvényében.

A katasztrófavédelem által végzett szúnyoggyérítést az önkormányzatok kiegészíthetik, hiszen saját költségük terhére is végeztethetnek szúnyoggyérítést, hívta fel a figyelmet Cseresznyés Dániel.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK