2021.09.20., hétfő - FriderikaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Kézilabda munkacsarnok és zöld város

2020. július 04. szombat, 16:00
Szerző és fotó: Nemes Norbert
Lentiben a kézilabda munkacsarnok építése valamint a zöld város projekt megvalósítása is elkezdődött hivatalosan az ünnepélyes alapkő-letételekkel. A sportberuházásra mintegy 1,2 milliárd forint kormányzati támogatást fordíthatnak, míg az új pihenő-szabadidős övezet kialakítását szolgáló zöld város projektre egymilliárd forintot.

Beruházások 2,2 milliárd forint összértékben Lentiben

A Lenti Kézilabda Egyesület (GÓNA SZKKE) szakmai központjaként is működő új szabványcsarnok, a magyar bajnokságok megrendezésére és nemzetközi mérkőzések lebonyolítására is alkalmas, európai szintű, többfunkciós sportcsarnok építése startolt Lentiben, a Vörösmarty-iskola sportudvarán.  A korszerű, típusterv alapján készülő, lelátóval és akadálymentesített öltözőkkel, valamint parkolóhelyekkel kiegészített sportberuházást mintegy 1,2 milliárd kormányzati beruházásból valósítják meg – jelentette be Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár, a július elsejei alapkőletételi ünnepségen.

A politikus kiemelte, hogy az utánpótlás nevelésre és az élsport erősítésére is alkalmas létesítmény a határokon átnyúló sportkapcsolatok erősítésére is szolgál majd. Kocsis Máté, a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) elnöke elmondta, hogy a munkacsarnok-fejlesztési program a szövetség támogatásával valósulhatott meg és jövő júliusban már működhet a minőségi előrelépést kínáló aréna. Horváth László, Lenti polgármestere úgy látta, a beruházás minőségi előrelépést kínál a város sportolóinak, kézilabdásainak, de segít a város nagyobb rendezvényeinek lebonyolításában is. A szabványméretű terem hiánya legyőzhető lett és a kihasználtságra sem lesz panasz- vélekedett. Az összes felszólaló – köztük Vigh László országgyűlési képviselő is -elismerését fejezte ki, hogy Gódorné Nagy Mariann, a Lenti csapat vezetője, minden idők legeredményesebb, világklasszis női sportolója nyerte el a „Kézisek kézise” címet a nemrégiben zajlott szavazási akcióban. A rendezvényent megtisztelte jelenlétével dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke, dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott, de jelen voltak a megyei intézmények vezetői, a fejlesztés megvalósítói, valamint a szövetség sportolói is.

 

Lenti Zöld Város – Beruházásindító

A zöld funkciók modernizálása, az üdülővárosi arculat dinamizálása, a közterületek szépítése, a rekreációs lehetőségek erősítése is megvalósul a több mint egymilliárd forint értékű Lenti zöld város kialakítása projekt keretében – jelentették be azon a beruházásindító ünnepségen, ahol Vigh László országgyűlési képviselő, dr. Pál Attila, a megyegyűlés elnöke és Horváth László, Lenti polgármestere egy időkapszula elhelyezésével indította el szimbolikusan is, a már három éves előkészítésen átesett programot.

A részleteket sajtótájékoztatón összefoglaló Horváth László polgármester minden partnernek megköszönte a szolgálatkész feladatellátását. Szerinte az átgondolt, rendszerelvű, a környezetet óvó beruházások már régóta segítik az itt élők mindennapjait. Jelezte, az erőforrásokra figyelő, a felelős fenntarthatóság jegyében már eddig is sokat tettek az élhetőbb helyi környezet kialakításáért. E projekt is figyelemmel lesz a szép épített és természeti környezet értékeire, az egységes városi arculat kialakítására. Vigh László miniszteri biztos azt jelentette be, hogy országosan 470 milliár forintból teszik élhetőbbé a falvakat és városokat. Lentiben is egy jól megalkotott és megtervezett projekt indulhat, ami a megváltozott körülményekhez való alkalmazkodás jegyében segíti a gazdasági, társadalmi, környezetvédelmi kihívások megoldását.

Dr. Pál Attila, az eddig lezajlott, mintegy 3 milliárd forint összértékű, a jövőbe fektetett helyi beruházások felsorolása után azt hangsúlyozta ki, hogy az önrész nélküli TOP-os pályázatok sok milliárd forint összegben segítették az élhetőbb város kialakítását. Kovács Károly, a beruházás fejlesztési ügyvezetőjeként jelezte, hogy a zöldváros program kivitelezőjévé a helyi Le-Ko Kft-t választották. Utalt rá, hogy a több helyszínt érintő projektben: a Kossuth út és a Táncsics utca közti területen kortárs közpark, szabadtéri találkozóhely létesül, sétányelemekkel. Kerékpársáv épül a Táncsics utcában, új fasorral és parkolókkal, az elektromos vezetékek föld alatt vezetésével. A gyógyfürdő melletti régi családi ház helyén új parkolót építenek.  A termálvíz kifolyó mellett új sétány, egységes fasor és üde zöldterület kínál majd nyugalmat. A hozzájuk tartozó kiszolgáló létesítményekkel, sportpályák és játszóterek is keresik majd a helybéliek és a gyógyturisták kedvét.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK