2024.07.12., péntek - Izabella, DalmaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Megújult kültéri sportpálya a Kertvárosban

2018. november 25. vasárnap, 17:42
Szerző: Bánfi Kati; Fotó: B.K.
A hirtelen jött havazás kicsit felborította a tervezetet, de azért felavatták a Kertvárosban az Apáczai Művelődési Központ udvarán a néhány hónapos munka során megújult sportpályát.

A ’80-as évek végén épült bitumenes pályára ráfért a felújítás. A Magyar Kézilabda Szövetség pályázati támogatásának köszönhetően, önkormányzati önrészt nem igénylő módon 30 millió forintos beruházás történt. Varga Sándor, a megyei kézilabda-szövetség elnöke elmondta, az országban 80, hasonló jellegű helyreállítást támogat a szakág. A jelen fejlesztéssel az a nem titkolt cél, hogy Zalaegerszeg is része legyen a minőségi kézilabda sportnak.

Balaicz Zoltán polgármester méltatta ezt a beruházást, mely jól illeszkedik a város számos sportlétesítményének megújításához. Orosz Ferencné, a kertvárosi önkormányzat képviselője köszönetet mondott azért, amiért az Apáczai udvarra esett a választás a fejlesztés kapcsán. Valamint reményét fejezte ki, hogy a leszerelt kosárlabda palánkok helyet kapnak a felső sportpályán, melyet nem parkolásra, hanem sport célra szeretnének a jövőben is használni.

A kézilabda pálya új műanyag borítást kapott, mely egészséges és biztonságos sportolási lehetőséget garantál. Valamint labdafogó hálót és körben palánkot szereltek fel.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK