2024.07.13., szombat - JenőZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Munkálatok a megújuló Vizslaparkban

2019. augusztus 21. szerda, 18:20
Szerző: B.K.; Fotó: B.K.
A város zöld szíveként emlegetett Vizslaparkban még zajló, de a közeljövőben záruló megújító munkálatokról tartott sajtóbejárás során tájékoztatót Bali Zoltán önkormányzati képviselő.

Bali Zoltán lapunk kérdésére válaszolva elmondta, két lakossági fórum előzte meg a parkban történt átalakító munkálatokat. Ez alapján indultak a beruházások. Illetve az élet hozta igényeket folyamatosan figyelembe veszik és felmérik a valós igénybevételeket is. Így az itt élők kérésére összesen 150 darab padot és szemétgyűjtőt helyeztek ki a környéken, melyeket rendszeresen ürítenek.

Új sétányok, ivókutak

Ennek ellenére mégis sok szemét halmozódik fel a parkban, melynek eltávolításában a város egyetlen parkőre működik közre. Jelenleg a Vizslaparki út 31-es számú ház melletti sétányhoz telepítenek három új padot, illetve az öko-játszótér mellé kerül majd két új szemétgyűjtő. 

A felújítások leglátványosabb része az egységes sétányok kiépítése. A fő sétánytól térköves járdák épülnek a környékbeli összes tízemeletes épülethez, valamint a Jókai utcához vezető hosszabb szakaszon. Lecserélik ily módon a székelykaputól a Petőfi utcáig húzódó, jelenleg még aszfaltos szakaszt is. A munkálatok várhatóan augusztus végéig befejeződnek. 

A projekt részeként két ivókúttal gazdagodik a park. Az egyik a Kisvizsla játszótéren kap majd helyet, a másik telepítését pedig már el is kezdték a kutyafuttatóban. Ez utóbbi létesítményről megjegyezte a képviselő, hogy nagyon megfelel az elvárásoknak, kellően kihasznált és megszűntette a kutyatartók és kutya nélküli lakosok közötti konfliktusokat. A hónap végéig két részre osztják a futtatót, így a kisebb és nagyobb ebbel érkezők is békét lelhetnek egymás mellett. 

További fejlesztésként a Kerámia-lakóparktól a Kisfaludy útig járdaépítés, járdaszegélyek cseréje történik. A Vizslaparki út 6/A. épületet pedig vízvédelmi küszöb védi majd. Új gyalogátkelő is készül a Kisfaludy utca és a Vizslapark kereszteződésénél, a szökőkút irányába. Ez biztonságos közlekedést biztosít a park két része között. A terveket és engedélyeket már megrendelte mindehhez a városi önkormányzat. Az utaknál maradva: készre jelentették a közelmúltban az Arany János utcát, jelenleg a zöld-sávok helyreállítása zajlik a kivitelező részéről. A munkagépek okozta föld- és növénykárokat pedig a munkálatok végeztével fogják helyreállítani az egész park területén.

A tervek szerint az ősz folyamán épül ki a parkban a közvilágítás és a kamerarendszer. Szintén a közeljövő feladatai és az ezzel járó átmeneti kellemetlenségek közé tartozik, a gázvezetékek cseréje az EON részéről a Platán sorral párhuzamosan. Ennek mikéntjéről folyamatosan tájékoztatják az érintett lakókat. S végül 2020 tavaszára várhatóan pavilon is épül a parkban, melyben w.c., pelenkázó és parkőri szoba kap helyet. 
 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK