2024.07.14., vasárnap - Örs, StellaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Park és kutyafuttató

2018. október 31. szerda, 18:16
Szerző és fotó: Antal Lívia
A család minden tagjának kínál kikapcsolódási lehetőséget a Kodály utcai óvoda mögötti területen kialakított park és kutyafuttató, Zalaegerszegen. A beruházás megvalósítására 18 millió forintot költött a településrészi önkormányzat.

Az itt élő 600 fős lakóközösséggel egyetértésben a terület rendezésének ötlete három éve merült fel, tudtuk meg ifj. Sándor Dénes Györgytől, a településrész önkormányzati képviselőjétől. Fontos kérés volt a kutyafuttató létesítése, hogy az ebek a sportpályát békén hagyják. A beruházás során új labdafogó kerítést építettek a futballpályához, és bekerítették a kutyafuttatót. Itt agility elemeket is létesítettek. A térkövezett kis térre három asztalt helyeztek el padokkal, és a szabadtéri sütő köré is padokat építettek. A park még nincs teljesen készen, hiszen jövőre maradt az aszfaltos streetball pálya, egy virágágyás létesítése, a biztonságot szolgálva a közvilágítás és a térfigyelő kamerarendszer kiépítése, valamint egy játszótéri eszköz kihelyezése.

Az átadási ünnepségen Balaicz Zoltán polgármester is méltatta a beruházást, megemlítve azt, hogy az elmúlt időszakban a környező lakóházak is megújultak, és befejeződött a Kodály utcai óvoda 130 millió forintos rekonstrukciója is. Mint mondta, a Landorhegy ezen városrészében kialakított park az összefogás szép példája, ami erősíti a helyi identitást.

Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos közterek ápoltságának fontosságát emelte ki beszédében. Úgy fogalmazott, a Kodály utcai park felújításával sikerült olyan környezetet kialakítani, amelyben otthonosan érezhetik magukat az itt lakók, és amely a városba látogatók tetszését is kivívja.

A köszöntők után a három felszólaló égerfákat ültetett el a kis tér mellé. A rossz idő senkit sem tartott vissza az ünnepségtől, melyen a településrészi önkormányzat sült kolbásszal vendégelte meg a résztvevőket. A Göcsej Kutyaklub bemutatója mellett a Zala Táncegyüttes fiataljai, Debrei Zsuzsanna és Hertelendy Attila, a Hevesi Sándor Színház színművészei, valamint a Harangláb Népzenei Együttes gondoskodtak a jó hangulatról.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK