2024.06.23., vasárnap - ZoltánZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

30 férőhelyes parkoló épül

2023. február 01. szerda, 17:36
Szerző és fotó: Antal Lívia
A Juhász Gyula utcában, a vasúti aluljáró páterdombi oldala felől 30 férőhelyes parkoló kialakítása kezdődött meg, amelynek bruttó 68 millió forintos költségét a Kovács Károly Városépítő Programból finanszírozza Zalaegerszeg önkormányzata.

A bővítés mellett a zöldfelületek megóvására törekednek

Balaicz Zoltán és Gecse Péter

Az arányos városfejlesztés jelentőségét emelte ki Balaicz Zoltán polgármester annak okán, hogy a Páterdombot érinti ez a fejlesztés. Mint mondta, a parkolási kapacitás bővítésével lakossági kérésnek kívánnak eleget tenni, és ebben az is fontos szempont volt, hogy a parkoló Radnóti utcai óvodához közel épül meg a Kovács Károly Városépítő Programból. Beszélt arról is, hogy napi szinten 50 ezer gépkocsi közlekedik a vonzáskörzettel együtt a városban. A gépjárműforgalom egyre növekszik, éves szinten 5 százalékkal nő, ami a parkolók iránti igényt is magával hozza. A önkormányzat számára ez nagy kihívás, hiszen bővíteni kell a meglévők számát, de úgy, hogy az ne menjen a zöldfelületek rovására. Szűkös a mozgástér e tekintetben, de igyekeznek megtalálni a megfelelő helyszínt, mint ahogy sikerült a Juhász Gyula utcában is, az új parkoló kialakításához.

Zárt csapadékcsatornát építenek a leendő parkoló vízelvezetése érdekében

Az elmúlt időszakban parkolók újultak meg és létesültek újak a páterdombi városrészben, fűzte hozzá az elhangzottakhoz Gecse Péter alpolgármester, a városrész önkormányzati képviselője. Ezeket a beruházásokat a Kovács Károly Városépítő Programból és önkormányzati költségvetésből finanszírozták. Példaként említette zúzalékos parkoló létesítését a 3B Hungária Kft. előtt, egy 10 férőhelyes új parkoló építését a Baross Gábor utcában, valamint a Kinizsi utcai várakozóhelyek több ütemben történő felújítását. Kiemelte, a Juhász Gyula utcai parkoló megépítése is lakossági, valamint az óvoda munkatársai illetve a szülők kérésére valósul meg. A zöldfelületek megóvása is teljesül a vasúti aluljáró Páterdomb felőli oldalával, mint helyszínnel. Ez egy elhagyott terület volt, amely most funkciót kap a Kovács Károly Városépítő Programnak köszönhetően. A 30 várakozóhelyből 12-t térkővel burkolnak, 18-at pedig zúzottkővel. A burkolt felületűből egyet mozgáskorlátozottak számára alakítanak ki. A parkoló vízelvezetését zárt csapadékcsatornával, míg megvilágítását két napelemes kandeláberrel oldják meg. A telekhatáron lévő kerítést átépítik, a Bíró Márton utcai csatlakozásnál lévő járdát felújítják.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK