2021.05.06., csütörtök - Ivett, FridaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Parkolót építenek a stadionnál

2020. december 04. péntek, 17:19
Szerző és fotó: Antal Lívia
A Modern városok program keretében egy újabb beruházás vette kezdetét Zalaegerszegen. A ZTE Aréna nyugati oldala melletti területen 97 megállóhelyet létesítenek személygépkocsik és hármat autóbuszok számára, megkönnyítve az itt élők, valamint a focimeccsekre, a piacra érkezők parkolását. A földmunkáknál tartó fejlesztést sajtótájékoztatón mutatták be.

A városrész parkolási gondjait hivatott enyhíteni

Vigh László, dr. Sifter Rózsa, Balaicz Zoltán és Böjte Sándor Zsolt

Balaicz Zoltán polgármester elmondta, a Modern városok program városrehabilitációra irányuló eleme számos beruházást tartalmaz, melyből már megvalósult a plébánia, a botfai Erdődy-Hüvös kastély, a kvártélyház és a levéltár felújítása. Jelenleg a Mária Magdolna Plébániatemplom, a Göcseji Múzeum felújítása valamint a Mindszenty József Múzeum és Zarándokközpont (Mindszentyneum) építése zajlik. A Göcsej úti temető ravatalozójának átépítése is megkezdődött, a folytatásban pedig a volt tiszti klub, a mérlegház és a volt Kiszöv székház rekonstrukciójára kerül sor. A városrehabilitáció részeként 97 férőhelyes személygépkocsi parkolót építenek a ZTE Aréna nyugati oldala mellett, míg déli oldalán 3 férőhelyes autóbuszparkolót létesítenek. A polgármester hozzátette, a 240 millió forintos beruházásnak köszönhetően a város egyik nagyon forgalmas pontján válik könnyebbé a parkolás az itt élők, a környéken dolgozók, a focimeccsekre és a piacra érkezők számára.

Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos arról beszélt, hogy a város ezen része nemcsak a helyi illetve az átmenő forgalom miatt terhelt, sokan érkeznek vidékről, más megyékből is a ZTE meccsekre. A már épülő parkoló sokat enyhít majd a parkolási gondokon. Mint mondta, Zalaegerszegen, de az ország többi városában is éves szinten minimum 5 százalékkal növekszik az autók száma. A megyeszékhelyen is vannak még fehér foltok. Azon dolgoznak, hogyan tudják bővíteni a meglévő parkolóhelyek számát az érintett városrészekben.

Dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott a Zala Megyei Kormányhivatal szerepét emelte ki a Modern városok program végrehajtásában. Mint mondta, nemcsak nyomon követik, de folyamatos adatszolgáltatást nyújtanak a beruházások állapotáról, előrehaladásáról a kormánynak, és nem utolsósorban intézik a hivatalos eljárásokat, az engedélyezési ügyeket, melyek feltételei egy-egy fejlesztés megvalósításának.

Böjte Sándor Zsolt, a városrész önkormányzati képviselője KSH-adatokat osztott meg, mely szerint országosan átlag 370 személyautó jut ezer lakosra. A megyei jogú városok között Zalaegerszeg a negyedik helyen áll a 416 autóval, alig lemaradva az első helyen álló 420-tól. Mint mondta, a vidékről érkezőkkel együtt napi százezer fő is megfordul itt. Nagyon nehéz parkolóhelyet találni, az új parkoló ezen fog segíteni.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK