2020.07.13., hétfő - Jen?Zalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Sportcsarnok: kiírták a tervezői közbeszerzést

2020. január 06. hétfő, 17:56
Szerző: ZalaMédia
Címkék:
Már keresik a tervezőt Zalaegerszeg új sportcsarnokához - adta hírül a Magyar Építők (magyarepitok.hu) portál. A lap szerint a zalaegerszegi önkormányzat közzétette a város rendezvény- és sportcsarnokára kiírt tervezői közbeszerzést.

A kiírás szerint az alacsony energiafelhasználású, multifunkcionális csarnok a meglévő sportcsarnok területén jönne létre. A beruházás a parkoló kialakítását, közlekedési csomópontok átépítését, kapcsolódó közműépítéseket is magába foglalná.

A hirdetmény szövege az épülettel kapcsolatos esztétikai elvárásokra is kitér, eszerint a városképet meghatározó ikonikus épület jönne létre. További elvárás, hogy a Zalaegerszeg egyik forgalmas pontján megjelenő épület a város kapujaként, megyeszékhelyhez méltóan, kifejezze a város dinamikus fejlődését, tükrözze a kor építészetét és építészeti elemei utaljanak a funkciójára.

A tervezésnél elsődleges szempont lesz, hogy az épület hosszú távon is fenntartható, valamint időszakosan alacsony üzemeltetési költségű és energihatékony legyen.
Az építkezés a tervek szerint 2022-ben kezdődik el, a rendezvények esetében 4000 nézőt is befogadni képes új csarnok várhatóan 2024-re készül el.

Forrás: https://magyarepitok.hu/mi-epul/2020/01/mar-keresik-a-tervezot-zalaegerszeg-uj-sportcsarnokahoz

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK