2024.06.20., csütörtök - RafaelZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Szebb és gazdaságosabb lett

2023. szeptember 11. hétfő, 08:43
Szerző és fotó: Antal Lívia
Zalalövő kulturális életében fontos szerepet betöltő Salla Művelődési Központ és Könyvtár elmúlt egy éve nem nevezhető sikeresnek a működés szempontjából, de külső energetikai rekonstrukciója révén mégis az, ráadásul még örvendetes is.

Befejeződött a művelődési központ felújítása Zalalövőn

Gyarmati Antal polgármester fogalmazott így a megújult művelődési központ átadásán. S rögtön meg is magyarázta miért. Az energiaárak jelentős emelkedése miatt a fűtést nem tudták volna megoldani, viszont elkezdődhetett régen várt rekonstrukciója. Az önkormányzat 90 millió forintos támogatást nyert az önkormányzati ingatlanok felújítását célzó TOP pályázati kiíráson. Ezt az összeget 10 millió forint saját erővel kiegészítve tudták véghezvinni az eredetileg tervezett projektet. Kicserélték a nyílászárókat, szigetelték a födémet és homlokzatot, amit színeztek, valamint akadálymentesítették az épületet. A polgármester elmondta, ezzel a projekttel csak részben valósult meg a művelődési központ energetikai racionalizálása, ami így is jelentős előrelépésnek számít. A kiadások további csökkentése és minimalizálása érdekében a fűtés korszerűsítését és napelemrendszer telepítését kívánják megoldani az elkövetkezőkben.

A polgármester hangsúlyozta, a művelődési központ a város legfontosabb közösségi tere. Nagyon nem mindegy milyen körülmények között tudják fogadni a lakosságot. Miután a többi intézményt követően megtörtént, illetve befejeződött energetikai korszerűsítése, belül is elvégzik a szükséges munkákat, kifestik a helyiségeket. Az iskolába, az óvodába és az irsapusztai kultúrházba költöztetett rendezvények már részben visszatértek a megújított épületbe. A Rákóczi utca a művelődési házzal, az iskolával, valamint a polgármesteri hivatallal érintett szakaszának újraaszfaltozása elkészült az átadásra. A mellette húzódó járda felújítása is hamarosan kész lesz, jelezte a polgármester.

Páli Zoltán plébános, Kovács Ildikó jegyző, Lukács Andrea igazgató, Vigh László, Gyarmati Antal és Papp Tamás

Egy szép városközpont kezd kialakulni, mondta Vigh László országgyűlési képviselő utalva arra, hogy előbb az iskola, majd a hivatal és most a művelődési ház újult meg. Kiemelte, ezek a rekonstrukciók a külcsín mellett az intézményekben dolgozók munkakörülményeit is jelentős mértékben javítják.

A művelődési központ energetikai felújítását a Vasi Bádogos Szolgáltató Kft. végezte el a közbeszerzési eljárás nyerteseként. Papp Tamás munkatársa azt mondta, a korszerű hőszigetelő anyagok és rendszerek beépítésével sokkal hatékonyabb és költségkímélőbb lesz a működtetés.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK