2022.07.01., péntek - Tihamér, AnnamáriaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Szennyvíz-rekonstrukció a lakótömbökben

2020. február 05. szerda, 08:26
Szerző és fotó: Antal Lívia
Megkezdődött az Arany János utca 69. és 71. szám alatti, valamint a Jókai 51. számú társasházakhoz vezető szennyvízrendszer felújítása Zalaegerszegen. Ez a beruházás első üteme a Mikes Kelemen, az Arany János, a Dózsa utca és Platán sor határolta lakóházak teljes közmű-rekonstrukciójának.

A város egyik legrégebbi csatornahálózatának műszaki állapota közel ötven éves kora miatt mostanra elavult, egyes szakaszai gyakorta eldugultak, fogalmazta meg a rekonstrukció indokát Bali Zoltán alpolgármester, önkormányzati képviselő (a képen jobbra) a helyszínen tartott sajtótájékoztatóján. Felidézte, hogy az Arany János utca alatt lévő vezetékeket már kicserélték, az úttest teljes helyreállítása során. Tulajdonképpen ez a munka folytatódik az Arany János utca 69. és 71. szám, valamint a Jókai 51. számú épületek új szennyvízrendszerének kiépítésével. A régi töredezett, beszűkült, gyökerekkel benőtt betoncsövek helyett PVC-csatornát kötnek be. A közel 72 méteres új gerincvezetéken 47,1 méter hosszban hat darab bekötést, valamint tisztítóaknákat és tisztítóidomokat létesítenek. Rendbe teszik az épületek környezetét, a Jókai utcai szakaszon felújítják a járdát. Utalt arra, hogy az E.ON is megkezdte az érintett területen a gázvezeték-hálózat felújítását. A szennyvíz-rekonstrukció első ütemére bruttó 23,6 millió forint saját erőt fordít az önkormányzat. Várhatóan május végére fejezik be a kivitelezést, melynek fővállalkozója a Zalavíz Zrt.

Bali Zoltán jelezte, hogy a tervek szerint a második ütemben a Dózsa György utcai szakasz felújítása történik meg, várhatóan 2021-ben. A harmadik ütemben a Platán sori társasházaknál, míg a negyedik ütemben a Mikes, a Jókai és az Arany utcák épületéinél korszerűsítik a szennyvízvezeték-rendszert.  

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK