2022.05.16., hétfő - Mózes, BotondZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Teljes megújulás előtt

2021. szeptember 30. csütörtök, 15:58
Szerző és fotó: Antal Lívia
Ivóvíz- és a szennyvízhálózat rekonstrukciója zajlik a Pózvai utca dr. Jancsó Benedek utca és a Vasút utca kereszteződések közötti szakaszán. A mintegy 130 millió forint bruttó értékű beruházás kiegészítése a keleti vízbázis ivóvízminősége javítását szolgáló uniós projektnek, amit a szennyvízelvezető rendszer megújításával kötött össze Zalaegerszeg önkormányzata.

Közmű-rekonstrukciós munkák a Pózvai utcában

Szak Tibor út- és közműépítési csoportvezető, Németh Gábor, Balaicz Zoltán  és Bali Zoltán

Balaicz Zoltán polgármester a bejáráson elmondta, hogy az érintett szakaszon szükségessé vált az elöregedett vezetékek, bekötések cseréje az ivóvízellátás biztonságának fenntartása, továbbá az ivóvíz minőségromlásának megakadályozása érdekében. A szennyvízcsatorna korszerűsítése ugyancsak időszerű vált, így most együtt, egy burkolatfelbontással valósítják meg a két közmű rekonstrukcióját. Jelezte, hogy első körben, az időjárást is figyelembe véve, csak nyomvonalas helyreállításra kerülhet sor. A az úttestet teljes szélességben jövő tavasszal aszfaltozzák le a Kovács Károly Városépítő Program keretében.

Németh Gábor önkormányzati képviselő a munkák sorrendjének fontosságáról azt mondta, először a felszín alatti közműveket kell rendbe tenni, és csakis ezután az úttestet. Kiemelte, hogy a pózvai családi házas külső városrész, ahogy a többi, otthonos lakókörnyezetet jelent az ott élők számára. Minden ilyen beruházás komfortérzetüket növeli és erősíti Zalaegerszeghez való tartozásukat.

Bali Zoltán alpolgármester felidézte, hogy a keleti vízbázisról ellátott települések ivóvízminőség-javítása KEHOP-projekt keretében itt, az érintett szakaszon a gerincvezeték cseréje valósult meg az elmúlt években. Az Európai Unió csak erre adott támogatást. Az önkormányzat idei költségvetéséből így bruttó 31,7 millió forintot fordított a házakhoz való a 650 folyóméter hosszú 65 bekötés cseréjére valamint a tűzcsapok kihelyezésére. A szennyvízvezeték-rendszer rekonstrukciója során 385 folyóméteren váltották ki a megsüllyedt gerincvezetéket, valamint 17 házi bekötést és 26 fedlapot cseréltek újra bruttó 98,6 millió forintból. Az alpolgármester elmondta továbbá, hogy a Pózvai utca ezen szakasza része a belvárost Zalaszentivánnal összekötő kerékpárútnak, amelynek építése 620 millió forintos állami támogatásból 2022 tavaszán kezdődhet meg. Mindezzel uniós, önkormányzati és állami beruházást hangolnak össze, emelte ki végül.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK