2021.05.06., csütörtök - Ivett, FridaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Térköves járda és parkosítás

2016. augusztus 03. szerda, 13:16
szerző: Antal Lívia
Megkezdődött a Tüttőssy utca nyugati és a Petőfi utca északi oldalának átépítése. A kivitelezés során megerősítik az aszfaltburkolatot, a járdát térkővel látják el, valamint párhuzamos parkolóhelyeket és zöldfelületet létesítenek.

Dékány Endre, a belváros önkormányzati képviselője elmondta, a beruházás illeszkedik a korábbi fejlesztésekhez, melyek révén átépült a Kossuth Lajos utca, a Csipke Passzázs, a Dísz tér, valamint a Tüttőssy utca keleti oldali járdája.

– A belvárosi rehabilitációs program csak a Csipkeház alatti területek felújítását foglalta magában a passzázs kialakításával, a Tüttőssy utcai járdaszakasz nem volt a beruházás tárgya. A Dísz tér átépítése során azonban már terveztük, hogy rendbe hozzuk az utca nyugati oldalát. Az anyagi források akkor csak az utca keleti járdája és a mellette lévő parkoló felújítását tette lehetővé. Azóta szorgalmaztam magam is a most végre megvalósuló kivitelezést a Tüttőssy utca nyugati, illetve a Petőfi utca északi oldalán, hiszen ezáltal válik teljessé a belváros rehabilitációja. A munkák ütemezését egyeztettük az érintett üzletek tulajdonosaival és a lakókkal – emelte ki Dékány Endre.

Ez többek között annak lesz köszönhető, hogy az érintett területek burkolatát összhangba hozzák a Csipkeház előttivel, valamint a Dísz térivel. Az áruszállító járművek részére párhuzamos parkolóhelyeket alakítanak ki, így a jövőben nem lehet merőlegesen felállni a járdára. Ezt poller oszlopokkal fogják megakadályozni. A Tüttőssy utca nyugati oldalán a közvilágítást is átépítik, valamint fákat, cserjéket, örökzöldeket ültetnek ki. A munkálatokat várhatóan szeptember első hetében fejezik be. A beruházás bruttó 35 millió forintba kerül.

Mindeközben megkezdődött egy másik kivitelezés a Petőfi utca Kosztolányi utcai torkolatánál augusztus elsejével. A tavaszi közmű rekonstrukció során ugyanis egy nagy méretű földalatti műtárgyat találtak, ami nem szerepelt a közműtérképeken. Ez az öt köbméteres üreges, betonműtárgy benyúlik a Kosztolányi utcai forgalmas csomópont alá, ahol buszok és egyéb nehéz járművek is közlekednek. Az út alatti üreg létezése veszélyt hordoz magában, ezért feltöltik betonnal és visszatemetik. A forgalomkorlátozások és útzárak miatt kérik a lakosság és gépjárművezetők türelmét.

MEGOSZTÁS

KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK