2024.07.14., vasárnap - Örs, StellaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Tizennégy férőhellyel

2022. február 16. szerda, 17:20
Szerző és fotó: Antal Lívia
A Kis utcában, a Dózsa György Magyar–Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola szomszédságában 14 férőhelyes parkolót létesített Zalaegerszeg önkormányzata, amely február 15-ével fizetőssé vált. Az egyelőre zúzottköves parkolót később leaszfaltozzák, illetve a forgalmi rend is megváltozik egy szakaszon.

Új parkoló létesült a Kis utcában

Böjte Sándor Zsolt önkormányzati képviselő elmondta, a Kovács Károly Városépítő Program keretében megvalósuló beruházással a parkolási gondokat kívánják enyhíteni. Az elmúlt években jelentősen megnövekedett az autók száma a városban, a 26 ezer háztartásra közel három jut családonként. A forgalom növekedését a gazdaság fejlődése is magával hozta, a környékbeli településekről is sokan érkeznek a megyeszékhelyre dolgozni és vásárolni. A Kis utcában, ahol iskola, óvoda, bölcsőde és a NAV székháza is található, szinte elfogytak a parkolóhelyek. A város önkormányzata ideiglenes megoldásként a korábban megvásárolt régi családi házat elbontatta, helyére 14 férőhelyes zúzottköves parkolót létesített. A várakozóhelyeket szilárd burkolatúvá teszik, ami az őszi tanévkezdésre készül el.

Szak Tibor, az út- és közműépítési csoport vezetője azt tette hozzá, hogy a parkolóhelyek végleges kialakításával a Kis utca kétirányúsítása is megvalósul a Kölcsey Ferenc utca és a Gyémántház kereszteződésétől a Stadion út felé vezető szakaszon, az óvoda előtti parkolóig. A Kis utcából a Batthyány Lajos utca felé továbbra is jobbra lehet majd kikanyarodni.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK