2022.01.18., kedd - PiroskaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Több mint egy milliárdos útfejlesztés

2021. november 23. kedd, 17:14
Szerző és fotó: Antal Lívia
Felújítják a Kiskutasra vezető 7404-es számú mellékút 4,1 kilométeres szakaszát. A kivitelezés már 70 százalékos készültségen áll: az első kopóréteget már ráfektették az úttestre, amely mellett kimélyítették illetve betonlapokkal bélelték ki az árkokat. Ezzel párhuzamosan, a településen, a Fő utca elején is dolgoznak a csapadékvíz-elvezetés kialakításán. A két projekt értéke 1 milliárd 35 millió forint.

Teljes útrekonstrukció és csapadékvíz-elvezetés kiépítése Kiskutason

Mórocz József, Vigh László és Halász Gábor

Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos elmondta, hogy az útfelújítás a Magyar Falu Program keretében a Magyar Közút Nonprofit Kft. beruházásában valósul meg 970 millió forintból. Kiemelte, hogy ezzel az egy projekttel olyan összegű forrás érkezett a településre, mint még soha. Az út már jócskán hagyott maga után kívánnivalót, így rekonstrukciójával több évtizedes probléma oldódik meg nem csak Kiskutas lakói, de a szomszédos Nagykutason élők, valamint a környéken ténykedő mezőgazdasági vállalkozások számára. A magyar állam támogatásának köszönhetően minőségi úton közlekedhetnek, amely nagymértékben növeli a járművezetés biztonságát.

Halász Gábor, Kiskutas polgármestere azt mondta, régi nagy álmuk válik valóra, hogy ilyen szép úton lehet megközelíteni a falut. Szerencsés helyzetben vannak azáltal is, hogy az út rekonstrukciója időben összekapcsolódhat a csapadékvíz-elvezetés megoldásával, amelyre 65 millió forintot nyert az önkormányzat. A két projekt egy harmadikkal is kiegészül, hiszen Kálócfapuszta településrészen egészen a mellékút csatlakozásáig tudják majd leaszfaltozni az úttestet. Erre a Magyar Falu Programból nyertek közel 8 millió forintot.   

Mórocz József, a Magyar Közút Zrt. Zala megyei igazgatója elmondta, nyáron kezdték meg a kivitelezést a 7404-es számú mellékút 4,1 kilométeres szakaszán. Hideg remix eljárással új pályaszerkezetet építettek 6 méter szélességben, amelyre 5-7 centiméter vastagságban került rá az első aszfaltréteg. Az úttest jövő tavasszal kapja meg második, 3,5 centiméteres záró aszfaltréteget. Az érintett szakaszon kimélyítették az árkokat, felújították a régi átereszeket, illetve újakat létesítettek kapcsolódva a falu elején megvalósuló csapadékvíz-elvezetési munkálatokhoz. Mint mondta, már most olyan minőségű az út, amelyen bátran lehet közlekedni.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK