2024.06.23., vasárnap - ZoltánZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Történetéhez méltó módon

2023. június 07. szerda, 18:12
Szerző és fotó: Antal Lívia
A Kovács Károly Városépítő Programban egy újabb útépítési beruházás fejeződött be Zalaegerszegen. Megújult a József Attila utca, az egykori IV. Károly utca, amely két ikonikus épület miatt az egyik legjellegzetesebb területe mai napig a városnak.

Megújult a József Attila utca

Balaicz Zoltán és Galbavy Zoltán a sajtótájékoztatón, háttérben a Mindszenty-iskola épülete

Az egyik épület az 1927-re felépült vasútállomás, másik pedig az egykori Notre Dame zárda, amit 1929-ben adtak át. Akkoriban a vasútállomás főbejáratán kilépő a téren át belátta az utcát egészen zárdáig, amely ma a Mindszenty József Általános Iskola és Gimnázium épülete. Balaicz Zoltán polgármester azt is elmondta, Czobor Mátyás polgármester szorgalmazta a két épület közötti tér és az utca ilyen módon való kialakítását.   

A József Attila utca Bajcsy-Zsilinszky tér és a Zárda utca közötti 225 méteres szakaszának felújítása tavaly novemberben kezdődött, és idén májusra fejeződött be. A kivitelezés során mindkét oldali járdát is újraaszfaltozták, és felújították a kapubejárókat. Ezt megelőzően 236 méter hosszúságban új ivóvíz-gerincvezetéket, valamint 145 méter hosszban bekötővezetéket építettek ki. A csapadékvíz elvezetése érdekében átépítették a víznyelőaknákat, és a lakóingatlanok ereszkifolyóit bekötötték a csapadékvíz-elvezető rendszerbe.

A József Attila utca a vasútállomás irányában

A forgalmas József Attila utca állapota már régóta hagyott maga után kívánnivalót, és az itt lakók is régóta vágytak felújítására. Az állami forrású Kovács Károly Városépítő Program adott erre lehetőséget, amelyből fedezték rekonstrukciójának bruttó 180,5 millió forintos költségét, hangsúlyozta Galbavy Zoltán, a településrész önkormányzati képviselője. A térségben a Tomori Pál utcában, valamint a Rózsák terénél még zajlik a felújítás. A Szent László utcában parkolóhelyeket alakítanak ki majd. A képviselő reméli, hogy idén a Kikelet utca rekonstrukciójára is sor kerülhet a Kovács Károly Városépítő Programban.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK