2023.04.02., vasárnap - ÁronZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Új autóbusz-pályaudvar és kerékpárút

2018. május 25. péntek, 16:10
Szerző és fotó: Nemes Norbert
Lenti városa új autóbusz-pályaudvar valamint új kerékpárút építésére közel 477 millió forint európai uniós támogatást nyert el. A projektek 2020. február végéig valósulnak meg.

A Széchenyi 2020 program keretében megvalósuló projekt konzorciumvezetője az önkormányzatunk, de számítunk partnereinkre, az Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt.-re (ÉNYKK) továbbá a Lenti és Vidéke Fejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft.-re  – mondta Horváth László polgármester.

– Régóta szerettük volna a város közigazgatási területén lévő kerékpáros létesítményeket egy jól átjárható hálózati kapcsolatba szervezni, illetve régi vágyunk volt, hogy a busszal közlekedők számára is elkészüljön egy komfortos pályaudvar, amelyben minőségi utasforgalmi szolgáltatásokkal találkozhatnak az ide betérők. Azért is örülünk, mert a beruházásnak közvetlen gazdaságfejlesztési, illetve foglalkoztatási kapcsolódású hatása is van.

A vissza nem térítendő támogatás mintegy 80 százalékát az új autóbusz-pályaudvar építésére költjük. A felújításra már régóta megérett régi épületegyüttes helyébe az ÉNYKK új, modern, a XXI. század követelményeinek mindenben megfelelő létesítményt alakít ki. Kialakítanak hat induló, valamint három érkező autóbuszbeállót, menetrendi tájékoztató monitorral felszerelt várótermet, jegypénztárat és információs irodát. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében megvalósuló fejlesztés megkönnyíti a városban és a járás 48 településén élő polgárok életét, javítva a közösségi közlekedést, támogatva a munkaerő-mobilitását.

A Béke utcában építjük ki az új, kétméter szélességű, több mint egy kilométer hosszúságú kerékpárutat, amely összeköti a lentikápolnai bicikliutat az ipari zónával, valamint a gyógyfürdővel. Így biztonságosan megközelíthetőek lesznek a település olyan munkahelyei, cégei, vállalatai, ahol a legnagyobb számban dolgoznak munkavállalók, ahogy a csesztregi, a lovászi és a novai közép- és nagyvállalatok is.  A 2020. február végéig megvalósuló projekt keretében 21 kerékpártárolót létesítünk, valamint mozgást népszerűsítő, szemléletátalakító kampányokat is rendezzünk az iskolások, illetve a kerékpárral közlekedők számára.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK