2024.06.21., péntek - Alajos, LeilaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Új játszótér tanévkezdésre

2023. szeptember 07. csütörtök, 18:53
Szerző és fotó: Antal Lívia
Az egy éve felújított Eötvös József Általános Iskola új létesítménnyel, egy játszótérrel gazdagodhatott az idei tanévkezdésre. A beruházásra fordított 9,1 millió forint hármas összefogásból jött össze.

A Eötvös József Alapítvány egy millió forinttal támogatta a fejlesztést, a többi költséget pedig fele-fele arányban biztosította Zalaegerszeg önkormányzata és a Zalaegerszegi Tankerületi Központ, mondta az iskolát fenntartó szervezet igazgatója. Kajári Attila az összefogás eredményének nevezte a jogszabályi előírásoknak megfelelő új játszótér kialakítását, ahol gyerekek az órák közötti szünetekben kimozoghatják, és jól érezhetik magukat.

Az önkormányzat és a tankerület korrekt kapcsolatáról árulkodik ez a fejlesztés is, hangsúlyozta Balaicz Zoltán polgármester, hozzátéve azt: így tudnak közösen előre menni, pénzügyileg is támogatva egymást. Az Eötvös József Általános Iskola a több száz millió forintos külső felújítása után most egy új játszótérrel gazdagodhatott.

Szívügyének tekintette az iskola rekonstrukcióját, ahogy a játszótér létesítését is Orosz Ferencné önkormányzati képviselő. Mint mondta, örül annak, hogy több fejlesztés valósulhatott már meg az intézményben. Felújították a könyvtárszobát és a művészeti szobát, multifunkcionális sportpályát és iskolán kívüli játszóteret létesítettek, valamint sorompóval látták a pedagógusok parkolóját. Kiemelte, a továbbiakban is mindent megtesz azért, hogy az iskola támogatásokat kapjon fejlesztési elképzeléseihez.

Tervek már pedig vannak az idén 45 éves fennállásához érkező Eötvös József Általános Iskolának, fűzte hozzá Hanzséros Alajos. Az igazgató közel hatszáz diák nevében mondott köszönetet az eddigi beruházásokért. Az új játszótér három különálló részből áll, más-más többfunkciós játékelemmel, így van elegendő hely és mozgási lehetőség.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK