2024.05.30., csütörtök - Janka, ZsanettZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Új kamerák a közterekre

2023. április 26. szerda, 16:10
Szerző és fotó: Nemes Norbert
Keszthely önkormányzata a helyi rendőrkapitánysággal közös sajtótájékoztatót tartott április közepén a városháza dísztermében, a városi térfigyelõ kamerarendszer bővítéséről annak kapcsán, hogy a jelenleg is üzemelő 64 készülék mellé idén szeretnének még 13 darabot felszerelni.

Kozma István, Nagy Bálint, Manninger Jenő és Vozár Péterné

Nagy Bálint, a térség országgyűlési képviselője szerint a most üzembe állított kamerák a lehető legmodernebb rendszerbe tartoznak és egyszerre képviselik a turizmus szereplőinek és az itt élő polgárok érdekeit. A baleset megelőzésre, a közlekedők biztosítására és a bűnelkövetők távol tartására a 2019-től kihelyezett kamerák eddig is olyan csomópontokba, helyszínekre kerültek, amelyre a rendőrség, a közterület-felügyelet is áldását adta. Az Építési és Közlekedési Minisztérium államtitkára az önkormányzati forrásból kiépített rendszer nagy előnyének mondta, hogy a régi és új beszerzésű eszközök folyamatos működése egyszerre megvalósítható a rendőrség épületében kialakított központban. Szerinte Keszthely és a térség jó közbiztonsága még stabilabb lehet az új berendezések kihelyezésével és üzembe állításával.  

Manninger Jenő, Keszthely polgármestere is fontosnak látta a négy évvel ezelőtt megkezdett fejlesztés mindenkori folytatását. Bejelentette, hogy a közrendet és közbiztonságot vizsgáló statisztikák szerint is szilárd pozíciókat őrző város idén, saját erőből, mintegy 30 milliós összértékben szerez be és épít ki 13 kamerát a legfrekventáltabb csomópontokba, a bejövő közlekedési utakra, a kiemelt turisztikai célpontok mellé.
Kozma István rendőr alezredes,  a Keszthelyi Rendőrkapitányság vezető-helyettese arról szólt, hogyha a régi típusú eszközök is kiválóan támogatták a nyomon követést és a felderítést, akkor az új generációs darabok használata még nagyobb segítséget jelent majd. Vozár Péterné, Keszthely alpolgármestere is örömmel vette, hogy efféle fejlesztések is segítik a város közbiztonságát.

 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK