2024.07.12., péntek - Izabella, DalmaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Új kerítés és közösségi tér épül a Zrínyi-gimnáziumnál

2024. május 21. kedd, 10:38
Szerző: -pet-; Fotó: pP
Megújul Zalaegerszeg egyik emblematikus oktatási intézményének, vagyis a Zrínyi Miklós Gimnáziumnak a kerítése, ezt követően pedig az előkert is megszépül.

  Az eredetihez hasonló stílusban újul meg a kerítés

A beruházás részleteiről Bali Zoltán alpolgármester, Böjte Sándor Zsolt önkormányzati képviselő, Kajári Attila, a zalaegerszegi tankerület vezetője és Schneider János, a gimnázium igazgatója számolt be a közelmúltban egy sajtótájékoztató keretében.

A kerítést elbontják, majd újat építenek az eredetihez hasonló stílusban (Fotó: Pánczél Petra)

Többek között elhangzott: a kerítés 41 méter hosszan, a lábazattal együtt újul meg. A fejlesztésnél arra törekednek, hogy az eredetihez hasonló stílusban épüljön meg az új kerítés. Annyi változás lesz, hogy a kaput beljebb hozzák a belső járdavonaltól, hogy a Rákóczi utca felől könnyebb legyen a ki- és behajtás.

Az új kapu hátrébb kerül a járdavonaltól (Fotó: Pánczél Petra)

Böjte Sándor hozzátette, hogy a projekt második ütemeként, a Kovács Károly Városépítő Program részeként megújul a gimnázium előkertje is. Új burkolatot kap a közösségi tér, megtisztítják a szobrokat és a zöldfelületet is rendezik, bővítik. A beruházás összköltsége 95 millió forint, és a szeptemberi iskolakezdésre fejeződnek be a munkák.

Látványterv (Forrás: Facebook/Bali Zoltán)

Az iskola igazgatója, Schneider János elmondta: örül, hogy az önkormányzat és a tankerület összefogása révén sor kerül a régen várt beruházásra. Bár az építkezés jár némi kellemetlenséggel, de ez egy olyan áldozatvállalás, aminek van értelme és látható eredménye.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK