2020.02.17., hétfő - Bernadett Zalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Utca- és parkoló-felújítások

2018. október 02. kedd, 20:10
Szerző: A.L.; Fotó: Seres
A Csörge, a Vasút, a Sport utcákban valamint a Hegyalja 59–65. szám alatti tömbbelsőben is befejeződtek a kivitelezések, amelyeket a város önkormányzata a kormány által odaítélt 1,5 milliárd forintos infrastrukturális fejlesztési csomagból valósított meg.

Zalabesenyő városrészben a Csörge utca burkolatának felújítási munkái a Besenyő utca és a Kutilapi utca közötti szakaszon zajlottak. Az úttestet mintegy 258 méter hosszúságban, és 4,-4,5 méter szélességben újították meg. A kivitelezés során a nyílt árkok tisztítását is elvégezték. A felső szakaszon „K” szegélyt építettek a vízelvezetés biztosítása érdekében. A beruházás 23 millió forintba került. Ezt megelőzően három szennyvízakna fedlapot cseréltek ki 600 ezer forintból.

A Vasút utca keleti szakaszának burkolat-felújítási munkái a 23. sz. ingatlan bejáratától a 40. számú ingatlanig, mintegy 420 folyóméter hosszúságban, átlagosan 4 méter szélességben történtek meg. Felújították a meglévő szegélyeket, valamint a vízelvezetés biztosítása érdekében a járda mellé víznyelőket építettek. A 38 millió forintos beruházást megelőzően hét szennyvízakna fedlap cseréjére több mint 1,8 millió forintot fordítottak.

A Sport utca burkolat-felújítása a Tesco áruház teher bejárójától a Z+D Áruház becsatlakozó útja közötti szakaszon, mintegy 360 folyóméter hosszúságban, és 6-7 méter változó szélességben valósult meg. Átépítették a kétoldali szegélyt, a csatlakozó járda és a parkolók burkolatát hozzáigazították az új magasságokhoz. A nyugati oldalon 50 méter hosszan új járdát építettek. A 63 millió forintos beruházás előtt három szennyvízakna fedlapot cseréltek ki mintegy 900 ezer forintból.

A Hegyalja 59–65. társasházak között mintegy negyven merőleges beállású parkolóhelyet újítottak fel, és térköveztek le. A lakótömböt kiszolgáló utat, valamint a lépcsőházakhoz vezető járdaburkolatokat is újraaszfaltozták a 28,6 millió forintos beruházás keretében. Ezt megelőzően hat szennyvízakna fedlapot cseréltek ki közel 1,6 millió forintból.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK