2022.09.26., hétfő - JusztinaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Útfelújítás, parkolóépítés

2022. augusztus 16. kedd, 17:01
Szerző és fotó: Antal Lívia
Újabb beruházások fejeződtek be a Kovács Károly Városépítő Programból finanszírozva Zalaegerszegen. Elkészült a kertvárosi Borostyán sor útburkolatának felújítása, valamint a Stadion utca 1. szám mellett 9 új parkolóhely létesítése.

Borostyán sor: Olasz Ferencné és Balaicz Zoltán

Balaicz Zoltán polgármester a helyszíni bejárásokon azt emelte ki, hogy a Modern Városok Program egyik eleme a Kovács Károly Városépítő Program, amelynek köszönhetően nem önkormányzati, hanem kormányzati forrásból valósulhatnak meg utakat, járdákat, parkolókat érintő kivitelezések, mégpedig az arányos városfejlesztés jegyében. A kertvárosi Borostány sor útburkolata 18,5 millió forintos ráfordítással kapott 136 méteren új aszfaltréteget, míg a belvárosi Stadion utcában 21,6 millió forintból 9 új parkoló létesülhetett. A polgármester kitért arra is, hogy a parkolóhelyek felújítása, újak létrehozása egyre nagyobb igényként jelentkezik a városban, mivel az elmúlt két évtizedben jelentősen megnőtt a gépkocsik száma. A 25 ezer zalaegerszegi háztartásra megközelítőleg 35 ezer gépjármű jut. A környező településekről intézményekbe, üzletekbe, szórakozóhelyekre illetve munkahelyekre érkezőkkel együtt 50 ezer gépjármű terhelődik napi szinten a város közútjaira. Mindez feladat, egyben nagy kihívás az önkormányzat számára, hiszen az utak karbantartása mellett a parkolók számának növeléséről is gondoskodni kell.

Olasz Ferencné, kertvárosi önkormányzati képviselő elmondta, hogy a Borostyán sori lakók és garázstulajdonosok kérésének eleget téve történt meg a már nagyon elkopott úttest felújítása. Mivel az éjszaki világítás nem volt megfelelő, önkormányzati forrásból két kandelábert helyeztek ki a meglévők mellé. Megemlítette, hogy a Babits Mihály utcában három, a Hegyalja út 29. szám előtt négy, a Bodza lakóparknál pedig hat férőhelyes parkolót létesítenek. A Köztársaság útján az Eötvös József Általános Iskola előtt hamarosan egy leállósávot építenek a gyerekek biztonságos közlekedése érdekében.

Stadion utca: Balaicz Zoltán és Böjte Sándor Zsolt

Böjte Sándor Zsolt, a belváros önkormányzati képviselője arról beszélt, hogy a parkoló melletti két tízemeletesben egyenként is egy kisebb zalai falunyi lakosság él. Emiatt illetve a vidékről érkezőkkel tulajdonképpen minden parkolóhely foglalt, vagy valamelyik itt lakó gépjárművének nem marad helye. A 9 új parkolóhely létesítésével ezt a gondot igyekeztek orvosolni. A folytatásban a Stadion utca 4-6-8 szám mellett, hogy több kocsi férjen el, „halszálkába rendezik” a parkolóhelyeket, valamint a Berzsenyi út 13. szám mögött is bővítik a meglévők számát.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK