2024.07.14., vasárnap - Örs, StellaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Zalaegerszeg társasjáték

2017. június 12. hétfő, 09:43
Szerző: V.Zs.; Fotó: Seres Péter
Zalaegerszeg első írásos említésének 770. évfordulója alkalmából mutatták be az elmúlt héten Mészáros T. László fotóriporter és amatőr-filmes ötlete nyomán a Zalaegerszeg társasjátékot.

Balaicz Zoltán polgármester elmondta: Mészi tavaly kereste meg elképzelésével, hogy jelentessenek meg egy társasjátékot, melynek segítségével már a gyerekek – akár óvodás korban is – megismerhetik a város nevezetességeit, értékeit és ezáltal megvalósulhat a lokálpatrióta szellemiségre való nevelés. Fontos a gyerekek, a fiatalok megnyerése a város ügyének, kötődésük elősegítése Zalaegerszeghez. Húsz év múlva úgyis ők határozzák majd meg a város jövőjét.

Mészáros T. László szerint a felnőttek is kedvelni fogják a Zalaegerszeg társasjátékot, mivel mindenkinek fontos, hogy ismerje a városát. A játékban 24 téma, 24 kísérőkártya található a legfrissebb információkkal. A grafikákat Iván Ivett rajztanár készítette, a tájékoztató kártya szövegét pedig Tódor Tamás írta.

A bemutatón elhangzott még: a társasjátékot a jövőben meg lehet újítani az időközben elkészült nevezetességekkel, és idegen nyelvre is le lelehet fordítani. Mészáros T. László hozzátette: társasjáték-ötletét más városokban is szeretné megvalósítani, a keszthelyi már folyamatban van, de Zala megyén túl is lehetnek érdeklődők.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK