2024.04.26., péntek - ErvinZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Hétvégén Egerszeg Fesztivál

2018. június 04. hétfő, 20:42
Szerző: -pet-; Fotó: pP
Hétvégén kerül sor a város napjához kapcsolódó programsorozatok záróeseményére, vagyis az Egerszeg Fesztiválra. A június 8-10. között zajló belvárosi forgatag részleteiről a városházán tartottak sajtótájékoztatót a szervezők.

Balaicz Zoltán polgármester elmondta: immár 2015 óta júniusban kerül megrendezésre a fesztivál, ami jó döntés volt, hiszen az eredeti, május 13-ához kötődő hétvégéken azóta is rendre esik az eső. Remélik, hogy a júniusi program alatt napos időre számíthatunk. Szinte mindegyik fesztiválhoz kapcsolható valamilyen jubileum; idén az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 170. évfordulóját ünnepeljük.

Fesztivál három napon át, változatos koncertekkel

Emiatt az önkormányzat most olyan testvérvárosokat hívott meg a háromnapos programra, melyek valamilyen módon kötődnek a szabadságharchoz. Így az olaszországi Goriziából, a lengyelországi Krosnoból, valamint a Kárpát-medencei országok testvérvárosaiból érkeznek a delegációk. A küldöttségeket június 8-án, pénteken köszöntik a város dísztermében. Újdonságként pedig az érkező polgármesterek településük zászlaját is átadják a fogadó félnek.

A péntek délutántól vasárnap késő estig tartó programsorozat egyik kiemelt eleme a kéklámpás szervek bemutatkozása lesz. A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság részéről Salamon Róbert ezredes ismertette a rendőrség, tűzoltóság, mentők és az adó- és vámhivatal közös programjait. A hagyományokhoz híven szombat délelőtt sor kerül a kéklámpás felvonulásra, délután a baleseti szimulációra és a 13. Zalaegerszegi Fúvószenekari Találkozóra. A kéklámpásokkal ezenkívül a zsinagóga parkolójában is lehet találkozni, ahol különféle szakmai bemutatókkal készülnek.

Az Egerszeg Fesztivál zenei programjairól, valamint a 24. Prószafesztiválról Tompa Gábor, a Kvártélyház Kft. ügyvezetője számolt be. Mint mondta, idén is három színpadon zajlanak majd az események, melyeken tematikus napokkal várják a közönséget. Komolyzene, folk- és világzene, valamint az úgynevezett fesztiválzene és gyermekműsorok kerülnek  terítékre. Fellép többek között a Besh o droM, a Balkan Fanatik, a Supernem, a Blahalouisiana és Charlie is. A Prószafesztiválra június 10-én kerül sor a Dísz téren; örömteli, hogy idén is szép számmal jelentkeztek csapatok az eseményre.
 

Elhangzott: az idei fesztiválnak lesz egy kiegészítő programja is. A botfai Hűvös kastélyban egy fajleltár várja az érdeklődőket. A Bioblitz 24 órás vadonleltár során szakemberek tárják fel a környék élővilágát.

A sajtótájékoztatón szó volt az útlezárásokról és a közlekedésről. A szervezők elmondták: csütörtökön nulla órától, egészen hétfő reggel 4 óráig lezárásra kerül a Kossuth utca, a mozitól egészen a Petőfi utcáig. Idén is lesz fesztiváljárat, vagyis éjjelente a Kovács Károly térről a Landorhegy, Kertváros irányába el lehet jutni autóbusszal. Az utolsó járat mindig 1 óra 30 perckor indul. Kedvezményes jegyet (karszalagot) a Dísz téri Kvártélyház irodában lehet vásárolni.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK