2024.04.26., péntek - ErvinZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Izraeli filmnapok az Art Moziban

2023. április 26. szerda, 19:22
Szerző:-pet-
Izrael állam születésének 75. évfordulója alkalmából a zalaegerszegi Béke-Shalom Magyar-Izraeli Baráti Társaság a város önkormányzatával és az Art Mozival közösen idén is megrendezi az Izraeli Filmnapokat.

Három kortárs film és barhesz-kóstoló

Május 14-16 között 16 órától három kortárs izraeli filmet láthat a közönség. Az első délután Golda címmel egy 2019-es dokumentumfilm kerül műsorra, mely Golda Meir, vagyis Izrael első és egyetlen női miniszterelnökének életét mutatja be. Május 15-én szintén egy dokumentumfilmet vetítenek: az Almák és narancsok (2022) a hatvanas évek kibucainak különös világába kalauzolja el a nézőt. Május 16-án pedig egy vígjáték zárja a filmnapokat. A Megbocsátás című alkotás az ortodox hagyományokról, a bocsánatkérés tradicionális időszakáról és egy barátság történetéről szól; miközben Dél-Izraelben dúl a háború.

Az előadások előtt barhesz-kóstoló színesíti a programot. A barhesz a zsidó konyha egyik jellegzetes péksüteménye, kalácsa. A péntek esték és a szombati napok (vagyis a sabbat) egyik hagyományos eledele, de más alkalmakkor is szívesen fogyasztják.

A rendezvény ingyenes.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK