2024.03.29., péntek - AgusztaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Kisfilmek a megye értékeiről

2022. március 11. péntek, 20:16
Szerző: -pet-; Fotó: Kvártélyház, pP
Film készítésére nyert támogatást a Zala Megyei Önkormányzat az Agrárminisztérium egyik pályázatán. A projekt a nemzeti értékek és hungarikumok gyűjtését, megőrzését, népszerűsítését támogatja.

 A közösségi oldalakon is népszerűsítik

Németh János művészete is a megye értékei között szerepel (Werkfotó: Kvártélyház Kft.)

Az elnyert összegből az önkormányzat a Zala Megyei Értéktárban szereplő 68 nemzeti értéket szeretné szélesebb körben megismertetni és közelebb vinni a megye lakosságához. Alkalmazkodva a kor kihívásaihoz úgy döntöttek, hogy ezt rövidfilmek formájában teszik meg – fogalmazott Pácsonyi Imre, a megyei közgyűlés alelnöke a projektet ismertető sajtótájékoztatón. Hozzátette: a film elkészítésére a Kvártélyház Szabadtéri Színház Kft.-t kérték fel, akik már hozzá is fogtak a munkához. A sajtótájékoztatón egy részletet be is mutattak az újságíróknak.

Tompa Gábor, a Kvártélyház Kft. ügyvezetője elmondta: mivel több, mint hatvan érték (köztük természeti értékek, épített örökség, művészeti alkotások, néprajzi kincsek és több alkotó személy) szerepel a megyei értéktárban, rengeteg helyszínen kellett forgatniuk. A többórányi nyersanyagból egy 15 perces, és egy másfélperces film is készül. Utóbbi leginkább prezentációs-, illetve reklámcélokat szolgál. Mindez azért is fontos, mert sok esetben az utolsó pillanatban vannak, vagyis számos olyan érték található a listán, amiket talán utoljára lehet megörökíteni.

A sajtótájékoztatón látható volt egy rövid előzetes

A film gyártásvezetője Köves Eszter, a Kvártélyház Kft. munkatársa, az operatőr- és vágó pedig Rácz Albert. A videókhoz zene is készül, mely Máriás Zsolt és Monostori János munkáját dicséri.  Az alkotás április végén kerül a nagyközönség elé; többek között a közösségi oldalakon, különféle weboldalakon és kulturális rendezvényeken lesz látható.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK