2024.04.24., szerda - GyörgyZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Nyitnak a VMK intézményegységei

2023. március 31. péntek, 17:58
Szerző: -pet-; Fotó: pP
Áprilisban nyitnak a Keresztury VMK intézményegységei. A tavaszi/nyári időszakban már nemcsak a landorhegyi VMK, hanem az Art Mozi, a hangversenyterem, az Apáczai Művelődési Központ, a Korona Szalon és a gébárti alkotóház is színes programokkal várja az érdeklődőket.

 Kiállítások, koncertek, tematikus rendezvények

A részletekről a Korona Szalonban tartott sajtótájékoztatót Balaicz Zoltán polgármester és Flaisz Gergő, a Keresztury VMK igazgatója. A polgármester felidézte: nehéz három éven vagyunk túl, de mind a járványhelyzetben, mind pedig a mostani energiaválság alatt jól teljesítettek a kulturális intézmények. Áprilistól újra kinyitnak a VMK-hoz tartozó intézményegységek, melyek saját profiljukhoz illő, tartalmas programokat állítottak össze a közönség számára.

Flaisz Gergő és Balaicz Zoltán

Flaisz Gergő úgy fogalmazott: szerencsére a járvány után a nézők visszataláltak hozzájuk, az utóbbi hónapokban több telt házas rendezvényen vannak túl. De még így is néha nehéz feladat eljuttatni a híreket a közönséghez. Az áremelkedések ellenére igyekeznek a jegyárakat elérhető szinten tartani, annál is inkább, mert a következő hónapokban változatos és színvonalas programokkal készülnek az egyes intézményekben.

A Korona Szalonban – a hely jellegéből adódóan – havonta két-három rangosabb esemény lesz. Ez a helyszín a magasművészet otthona – hangzott el. A tavasz folyamán több izgalmas est is várja itt a nézőket. Április 23-án Dalok, áriák a romantika korából címmel dalest lesz, május 9-én Balogh Ádám zongoraművész koncertjére kerül sor, május 24-én Színes orchideák címmel Kautzky Armand és Hűvösvölgyi Ildikó lép fel. Június elsején pedig Fesztbaum Béla színművész Seress Rezső estjére válthat jegyet a közönség.

A VMK-ban a következő hónapokban több koncert és kiállítás is lesz, továbbá folytatódnak a népszerű előadássorozatok. Nagy Szilvia, majd Varga Bálint Tamás képzőművészek (az Ady-iskola tanárai) munkáiból nyílik kiállítás. Április 28-án, a Petőfi 200 évhez kapcsolódva pedig egy saját színdarabot mutatnak be Tigris és hiéna címmel, mely teljes egészében zalaegerszegi produkció. Az intézmény készül továbbá a május 28-i vizslaparki gyermeknapra, és a május 29-i Prószafesztiválra, melynek a Gébárti-tó ad otthont. Ugyanitt családi pünkösd is várja az érdeklődőket a kézművesek házában, és annak környezetében.

Hamarosan nyit a Korona Szalon

Az Art Moziban magyar-, valamint Oscar-díjas filmekkel és kedvezményes belépőjegyekkel kedveskednek a filmrajongóknak. A nagyterem pedig több új produkciónak is helyet ad. Lesz japán koncert, videóstalálkozó, de a Pécsi Kortárs Balett is fellép a Carmen című népszerű előadással.

Nyit a Városi Hangverseny-és Kiállítóterem, valamint az Apáczai MK is. A zsinagógában folytatódnak a kiállítások, komolyzenei koncertek és JazzSzerdák. Nyárra pedig egy Balaton-tematikájú képzőművészeti tárlattal készülnek. A kertvárosi „Apáczaiban” pedig a sokak által kedvelt gyógynövényklub, a csillagleső estek, retro-partyk és játszóházak várják az érdeklődőket.

Az igazgató jelezte: nyáron sem szünetelnek az intézmények. A VMK-ban július 5-9-ig Hawai Napokat rendeznek, ezenkívül minden városrészben lesz valamilyen fesztivál az ott élők számára.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK