2024.04.28., vasárnap - ValériaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Óriási LEGO-fal 36 ezer darabból

2023. május 24. szerda, 14:02
Szerző: V.Zs.
A május 28-i Vizslaparki Gyermeknapról, a másnapi XXVII. Göcseji Prószafesztiválról és a XV. Családi Pünkösd programjairól sajtótájékoztatón számoltak be a Keresztury VMK munkatársai: Flaisz Gergő igazgató, Kelemen Attila, és Prokné Tirner Gyöngyi intézményegység-vezetők valamint Nagy Johanna közművelődési szakember.

Sajtótájékoztató a pünkösdi szabadtéri rendezvényekről

A sajtótájékoztató résztvevői

Elhangzott: vasárnap a megújult Vizslaparkban jó pár újdonsággal készülnek a szervezők. Ezek közül a legjobban várt program egy Lego-fal építése, 36 ezer kis lego-elemből; a mozaik a nyíregyházi Tekerd csoport irányításával készül. A Gyermeknap délelőtt fél 11-kor kezdődik kutyás-, majd zsonglőr bemutatóval, de lesz interaktív óriásbuborék show is. Mátyás mesék címmel mesedélutánra várják a gyerekeket. Továbbá ugrálóvár, népi fajátékok, kézműves játszóház, lufihajtogatás szintén szerepel a programban. Több civil szervezet is csatlakozik a rendezvényhez. A Zalaegerszegi Polgárőr Egyesület például közlekedési akadálypályát épít a gyerekeknek, de biciklis KRESZ-park is kialakításra kerül.

A készülő mozaik-kép (Rob Anderson. New York, USA)

Gébárton a Családi Pünkösd, a népi hagyományok fesztiválja ezúttal is az ünnephez kapcsolódó eseményekkel várja az érdeklődőket május 29-én. Kirakodó vásárt tartanak, lesz kézi hímzés, csipkekészítő bemutató valamint az állandó és időszaki kiállítás szintén látogatható. A gébárti eseményeknél a legfontosabb cél, hogy változatos legyen. A zalaegerszegiek szeretik az olyan rendezvényeket, melyek a természetbe invitálja őket. 

Az idei prószafesztiválon több mint 30 főzőcsapat vesz részt. Mint elhangzott, tanulva a tavalyi problémákból, most lényegesen több ülőhely és több vendéglátóegység lesz a gébárti tónál. A népi kézműves játszóházak, mesterségbemutatók, kirakodóvásár mellett színpadi programok is színesítik a rendeztvényt, ahol ismét lesz Pünkösdi Prószakirály választás. A különféle prószák zsűrizése után az eredményhirdetést 17.15-re tervezik.

A szervezők bíznak a jó időben, de amennyiben az előrejelzés mást mutat, terveztek esőnapot is, melyre június 4-én kerülne sor. 
     

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK