2024.04.28., vasárnap - ValériaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Programkavalkád a művelődési házakban

2023. szeptember 13. szerda, 14:44
Szerző: -pet-; Fotó: pP
Készül az őszi-téli szezonra a Keresztury Dezső VMK és a hozzá tartozó tagintézmények. A város kultúrházai december végéig változatos programokat kínálnak, melyek szinte minden korosztályt megszólítanak.

Sajtótájékoztató a Keresztury VMK-ban

Flaisz Gergő igazgató elmondta: a következő hónapokban végre sem a járvány sem az intézménybezárás nem áll a rendezvények útjába. A VMK, a Városi Hangverseny-és Kiállítóterem, gébárti alkotóház, a Korona Szalon, az Art Mozi, az Apáczai ÁMK és az Esküvő Pont is színes palettával készül az őszi-téli szezonra, illetve az adventi időszakra. 

A sajtótájékoztató résztvevői

A VMK programjait Schneider-Czvitkovics Dóra igazgatóhelyettes ismertette. Mint mondta, a hagyományos és közkedvelt rendezvények (Világjáró, Pszicho filmklub, Gasztroshow) mellett színházi előadásokat, könnyűzenei koncerteket és kiállításokat is kínálnak, de újra várják a Lego szerelmeseit is. A koncertek közül kiemelte a 30Y, a Nemzeti Hang, a Platon Karataev, a Shabby Blues Band, az Analog Balaton, a Blahalouisiana és Takáts Eszter fellépését. 

A Városi Hangverseny- és Kiállítóterem aktuális eseményeiről Tóth László intézményvezető szólt. Szeptemberben 40 éves lesz az intézmény, ennek apropóján Bogányi Gergely zongorista ad koncertet. A zsinagógában folytatódnak a JazzSzerdák és a színvonalas kiállítások is; többek között Farkas Ferenc szobrászművész jubileumi (65. születésnapi) tárlatára is sor kerül.

Az Art Mozi képviseletében Rákos Esztella elmondta: rajzfilmnappal és gyermekműsorral indítják az őszt, majd tematikus vetítésekre (horror filmek, magyar filmek), pszichológiai előadásokra, humorestekre, koncertekre is jegyet válthat a közönség.

Kiss-Molnár István a a Gébárti Regionális Népi Kézműves Alkotóház új vezetője

A Korona Szalon programjait Kelemen Attila intézményvezető ismertette, kiemelve a latin-amerikai estet és a Cseh Tamás emlékkoncertet. De lesz zenés borest, Pampetrics György vezetésével, majd Rékasi Károlyt is láthatja a közönség egy Petőfi Sándort megidéző esten.

Az Apáczai Művelődési Központban hamarosan indul a XV. Kertvárosi Vigasságok. Bednárikné Rácz Enikő intézményvezető-helyettes azt is elárulta, hogy folytatódnak a népszerű programjaik, így a gyógynövény séták és a csillagleső-sorozat. Csatlakoznak továbbá a Kultúrházak éjjel-nappal országos akcióhoz, sőt a halloween-re is készülnek.

Vezetőváltás történt a Gébárti Regionális Népi Kézműves Alkotóházban, ahol a Prokné Tirner Gyöngyi nyugállományba vonulása után Kiss-Molnár István vette át a stafétabotot. A programokkal kapcsolatban elmondta: szeptember 24-én rendezik meg a pásztorhagyományok napját, mely már a tizenötödik találkozó lesz. Ezt követően a zalaegerszegi hímzőstúdió jubileumi kiállítására kerül sor. Továbbra is várják az érdeklődőket a Nyitott Műhely Galériák. Bennünk élő múlt címmel pedig Kiss István György néprajzi gyűjtő, néptáncoktató hagyatékából nyílik tárlat.

Az Esküvő Pont aktuális híreit Takács Kata intézményvezető ismertette, kiemelve: november 11-én a Korona Szalonban rendezik meg az immár hagyományos Esküvő Kiállítást, ahol a város és a régió esküvői szolgáltatói lesznek jelen.

Az egyes kultúrházak részletes programjairól a Keresztury VMK honlapján, illetve az intézmények Facebook-oldalain lehet tájékozódni.
     

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK