2024.04.26., péntek - ErvinZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Programkavalkád a VMK intézményegységeiben

2019. január 09. szerda, 14:51
Szerző: -pet-; Fotó: VMK
Az idei év fejlesztéseiről és főbb eseményeiről számolt be év eleji sajtótájékoztatóján a Keresztury VMK vezetése. Nemcsak a landorhegyi „anyaintézményben”, hanem az intézményegységhez tartozó többi helyszínen is változatos programokra készülhetnek az érdeklődők.

Flaisz Gergő igazgató elmondta: ebben az esztendőben megújul az Art Mozi és a Városi Hangverseny- és Kiállítóterem nagyterme. Felújításra kerül továbbá a VMK előtti tér és a gébárti Kézművesek Háza. Az előző évet sikeresnek ítélik, hiszen minden intézményük száz százalékos kapacitással működött, a nézőszámok pedig emelkedtek.

Újítások és emelkedő nézőszám

Ami a 2019-es évet illeti: számos hagyományos, immár jól bevált rendezvényük folytatódik, de újdonságokkal is készülnek. Utóbbiak közül a gasztronómiai programokat emelték ki: a következő hónapokban több sztárséfet is vendégül látnak.

A Keresztury VMK-hoz tartozó intézményegységek vezetői számoltak be az idei programokról (Fotó: VMK)

A VMK további rendezvényeiről Bednárikné Rácz Enikő igazgatóhelyettes, a hangversenyterem programjairól Takács Kata, az Art Mozi kínálatáról Drávecz Szabolcs, a kertvárosi Apáczai Művelődési Központ eseményeiről Dala Hajnalka számolt be. Míg a Kézművesek Háza és a Családi Intézet híreit Prokné Tirner Gyöngyi, és Pölöskey Ildikó ismertette. Elhangzott: a VMK-ban folytatódik a népszerű Pszicho Estek és a Pszicho Filmklub rendezvénysorozat, de számos koncerttel, kiállítással, előadással és kamaraszínházi művekkel is készülnek. Ezenkívül ismerkedő estet is rendeznek a 25 év feletti korosztálynak, Lakat Party címmel.

A zsinagógában ebben az évben is lesz JazzSzerda, Egerszegi Páholy, valamint klasszikus zenei- és orgonakoncertek. Márciusban pedig Németh János keramikusművésznek nyílik jubileumi tárlata, 85. születésnapja alkalmából. Az Art Moziban országos rajzfilmünnepre, magyar filmek hétvégéjére, Valentin Days-re várják többek között a nézőket, de nem maradnak el az olyan sikeres programok sem, mint a dumaszínházi estek, vagy a Nyitott Akadémia.

Az intézmények részletes programjairól a VMK honlapján (www.kereszturyvmk.hu) lehet tájékozódni, ahol mód van online jegyvásárlásra is.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK