2024.04.20., szombat - TivadarZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Szakrális és világi fatemplom fesztivál

2021. június 22. kedd, 16:09
Szerző és fotó: Antal Lívia
Kicsit szakrális, kicsit nagyvilági – jellemezte a Fatemplom Fesztivált Gryllus Dániel, a rendezvény főszervezője. A nem mindennapi élményt nyújtó eseménynek július 9-e 11-e között, három napon át lehetnek részesei az érdeklődők Magyarföldön. A programkínálat ismertetőjét a Göcseji Falumúzeumban, a Zalacsében egykor állt fatemplomban tartották.

 

A Kaláka együttes vezetője kedvcsinálóként, elöljáróban elénekelte és előadta citerán a Sumonyi Zoltán verseire írt Pál apostol – Dalok Pál levelei szerint című lemezükről A második korintusi levél (Szeretet himnusza) szerzeményt. Ez a fesztiválon is hallható lesz vasárnapi koncertjükön. Az eseményt július 9-én pénteken a „… én láttam a világot” című Csoóri Sándor emlékest nyitja meg Rátóti Zoltán és Bálint Márta szereplésével, és Komáromi Márton  közreműködésével. Fellép a Misztrál zenekar, továbbá Szalóki Ági és zenekara, akik népzenei és 15-16. századbeli zenei műveket adnak elő. A Kaláka után a Csík zenekar muzsikál. Zárásként Volt egyszer volt egy kis zsidó címmel Kányádi Sándor műfordításában erdélyi jiddis népdalok hangzanak el.

Tavaly a Légi zenekar helyett nagy sikerrel ugrott be a Zalaegerszegi Szimfonikus Zenekar, amely az esemény szombati napját nyitja meg. Tóth László zongoraművész, a Városi Hangverseny- és Kiállítóterem vezetője, a zenekar elnöke azt mondta, örömükre szolgál, hogy idén is vendégei lehetnek a fantasztikus fesztiválnak. Zalaegerszegi szimfonikusok Szirtes Edina Mókussal és zenésztársaival együtt adnak koncertet július 10-én.

Színre viszik Lackfi János: jóéjtpuszi című könyvét. Szirtes Edina Mókus külön is bemutatkozik, fellép továbbá Ferenczi György és az 1-ső Pesti Rackák, Novák Péter és az Etnofon; a napot az Ávéd Quartet koncertje zárja szombaton.

Július 11-én ökumenikus istentisztelet tartanak a fesztivál elóadóinak zenei szolgálatával. A Légierő Zenekar pedig fesztiválzáró térzenével búcsúztatja el a rendezvényt.

Három nap, a hármas határ mellett. A szervezők egy különleges atmoszférájú eseményt kínálnak, koncertekkel, irodalmi műsorokkal, szakrális előadásokkal, amelyen a felnőttek és a gyerekek egyaránt megtalálhatják a számukra érdekes programokat.

Bővebb információ: https://fatemplomfesztival.hu/

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK