2024.04.26., péntek - ErvinZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Személyi változások a könyvtárakban

2023. április 28. péntek, 18:10
Szerző: Bánfi Kati; Fotó: B.K.
Az utóbbi időben személyi változások történtek a város több könyvtárában is. Rövid bemutatkozásra kerestük fel a József Atilla Városi Tagkönyvtár új vezetőjét, illetve a Gábriel József Könyvtár új munkatársát.

Új vezető a József Attila Városi Tagkönyvtár és a csácsi Gábriel-fiókkönyvtár élén

Csaplár-Nagy Franciska vette át a József Attila-tagkönyvtárban Nitsch Erzsébet posztját, 7 év után maga mögött hagyva a csácsi városrészben működő bibliotéka könyvtárosi székét és az ott kialakított kulturális életet. 

Csaplár-Nagy Franciska

- Nagy váltás ez az új pozíció, egyben nagy kihívás is. Jött a lehetőség és én éreztem magamban annyi ambíciót, hogy megpályázzam. Bár egyszemélyes könyvtárból jöttem, a helyettesítések, a szakmai munkacsoportokban való részvétel, a programok, rendezvények szervezése miatt a munka sok szegmensére ráláttam eddig is, bekapcsolódtam a feladatokba több helyen. Ezután sem szeretnék elbújni az irodában, hanem a mindennapos munkában részt venni, az olvasók között lenni. Jól működik ez a könyvtár, a hagyományokat szeretném megtartani, de megújulást is tervezek, naprakészséget, új ötleteket. Ebben segítenek majd az olvasói elégedettségi kérdőívek is. A Gábriel-könyvtár, mely az ott létem alatt vált az Apáczai-fiókkönyvtáraból önálló fiókkönyvtárrá, hozzánk tartozik, továbbra is figyelnem kell a működését, amit szívesen teszek. Szerettem ott lenni, sok pozitív élmény ért ott a hét év alatt, de úgy éreztem, hogy ott már elértem a csúcsot. Egyébként is szokásom meghaladni a komfortzónám. A kollégák nagyon jól fogadtak, jól működő csapat várt itt, amelyben jó dolgozni. Bár nekem a könyvtár továbbra sem munka, hanem az életem része – mondta Franciska.

Kása Bernadett

Utódja, Kása Bernadett az Apáczai-tagkönyvtárból érkezett Csácsba. Könyvtárosi munkája előtt szociálpedagógusként dolgozott. A gyerekek világa áll hozzá közel, amit jól tud kamatoztatni az első sorban iskolai könyvtárként működő Gábriel-fiókkönyvtárban. 

- A szociális szférában dolgozni hosszabb távon elég megterhelő, ezért váltottam. Az Apáczai-tagkönyvtárban ismerkedtem meg az olvasószolgálati feladatokkal, a szakmailag érdekes online felületekkel és több alkalommal bízták rám az iskolai foglalkozások vezetését. Most az egyszemélyes könyvtár a csapatmunka után mélyvíz, ez a fokú önállóság nekem nagy kihívás. De már két hét után is sok gyereket ismerek névről, még többet arcról. Sok gyerek jár be a könyvtárba, szeretnek itt lenni. A feladatom főleg a tanítással kapcsolatos kölcsönzések megoldása, illetve a kulturális programokba való bekapcsolódás. Szeretném a környék felnőtt lakosságát is minél inkább motiválni az egyébként ingyenes kölcsönzési lehetőségre. Egyelőre ismerkedem a helyzettel. Az elődöm igényesen alakította ki a könyvtári környezetet jó színvonalú munkát végzett, ezt a nívót szeretném megtartani. 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK