2024.04.26., péntek - ErvinZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Tapintható Univerzum-kiállítás

2022. április 05. kedd, 12:46
Szerző: Bánfi Kati; Fotó: B.K.
A vakok és gyengénlátók számára készített speciális kiállítással kedveskedtek a Bakonyi Csillagászati Egyesület tagjai az érintetteknek. Az általuk kreált 90 makettet Zalaegerszegen, a Keresztury Városi Művelődési Központban mutatták be április elején. A látássérültek tárlatvezetése után az ép látók számára is hagytak idősávot az országosan egyedülálló „látványosságnak”.

- A társegyesületektől szereztünk tudomást erről a tapintással érzékelhető kiállításról és igényeltük mi is a lehetőséget, melyben partner volt még a helyi Vega Csillagászati Egyesület is – mondta Choma Balázs, a Látásfogyatékosok Zalaegerszegi Kistérségi Egyesülete elnöke. – Az egyesület egyik célja az ismeretterjesztés, ezt szolgálják a havi klubjaink, előadásokkal, vetélkedőkkel, sport rendezvényekkel. Ebbe a programba nagyon jól illeszkedik a mostani kiállítás. Köszönjük a lehetőséget Ivanics Ferencnek, a bakonyi egyesület vezetőjének. A BCSE tagjain kívül Bánfalvi Péter amatőrcsillagász is segítségünkre volt a kiállítás során.

Ivanics Ferenc előadást tartott a kiscsoportos tárlatvezetések előtt. A kiállításon a (külső-belső) Naprendszer bolygói mellett a Hold felszíne, világtérkép, földfelszíni formák, meteoritok is tapinthatók voltak, és az okos telefonok segítségével kapcsolódó hanganyag is rendelkezésre állt. 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK