2024.03.28., csütörtök - Gedeon, JohannaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Új eszközpark a keszthelyi könyvtárban

2020. február 12. szerda, 20:56
Szerző: Nemes Norbert; Fotó: N.N.
A Széchenyi 2020 program keretében új közösségi térrel és eszközparkkal bővült a keszthelyi Fejér György Városi Könyvtár, amelyik egy tavalyelőtt startolt uniós pályázati projekt révén 48,6 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatásban részesült nemrégiben. A készre jelentett infrastruktúra-fejlesztés egy teljes körű szolgáltatásfejlesztés alapját képezi -tudtuk meg.

Megvalósult a meglévő szolgáltatások minőségi fejlesztése, illetve új szolgáltatások kialakítása. A könyvtár kibővített eszközparkja alkalmas a felnőttek digitális kompetenciájának növelésére, a közoktatásban résztvevő tanulók számára pedig nem formális képzések: interaktív könyvtárhasználati órák, informatikai eszközök és szoftverek minőségi használatának oktatása stb., lebonyolítására. A fejlesztés eredményeképpen 2020 és 2024 közötti időszakban közel 2000 fő vesz részt ezeken a képzéseken. Az új, célbútorzattal felszerelt 40 négyzetméteres kreatív közösségi és oktató tér nemcsak ezek megszervezésére, lebonyolítására, de a kulturált körülmények között történő szórakozásra, kikapcsolódásra is lehetőséget teremt minden korosztály számára.

A TextLib Integrált Könyvtári Rendszer fejlesztésével bővült és biztonságosabbá vált a 24 órában elérhető szolgáltatások köre. Az autolink funkció segítségével megtalálhatók a keresett könyvek ismertetői, borítói és további információk az interneten. Az automatikus üzenetküldés lehetővé teszi, hogy ne csak e-mail-ben és SMS-ben, de Messengeren a kölcsönzési határidő vége előtt, majd azt követően is kapjanak értesítést az olvasók. Az okoseszköz-használók számára Androidos mobil applikációval lett könnyebb a hozzáférés az online katalógushoz. Immár egy – a könyvtár információs pontján elhelyezett – könnyen kezelhető, érintőképernyős terminál segítségével is tájékozódhatnak az olvasók a könyvtár programjairól, kereshetnek a katalógusban, gyors információt szerezhetnek.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK