2024.04.17., szerda - RudolfZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Évzáró gálaműsor nemzedékről nemzedékre

2023. december 18. hétfő, 18:35
Szerző, fotó: Bánfi Kati
A Zalai Táncegyüttes ”Nemzedékről nemzedékre” címmel mutatta be évzáró gáláját a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színházban december 16-án. A kétrészes műsorban a hagyományos néptánc mellett modern témájú táncszínházi darab is színpadra került.

A 2023-as év koreográfiáit, és egy új produkciót is bemutatott a Zalai Táncegyüttes

„Dicsérem a táncot, mert szabaddá tesz a nehéz dolgoktól, és mert azt, aki egyedül van, bevonja a közösségbe… mert könnyebbé teszi a lelket. A tánc átváltoztatja a teret, az időt és az embert…a tánc az egész embert követeli”- hangzott el a felvezetőben a Szent Ágostontól vett idézet, H. Horváth Gyula közreműködésével. Az együttes aztán több órán keresztül mutatott minderre példát, ahogy a műsor címe is mondja, minden generáció felvonultatásával. 

Az estet egy modern felütés, a „Tokyo Drift” című film zenéjére készült koreográfia nyitotta. Majd a legkisebbek, az óvodások zalai gyermekjátékokat mutattak be. Ezután az együttes többi korosztálya, az idei ZegaSztár nyertes egyesített utánpótlás csoport, az ifjúsági csoport, a nagyegyüttes, illetve a Szarkaláb és a Táncmondók, Kárpát-medencei táncokból válogatta műsorát. 

A gála során köszöntötte a közönséget Kósa Ruben, az együttes művészeti vezetője, koreográfusa, aki napra pontosan 5 éve vezeti a nagy múltú tánccsoportot. Néhány szóban felidézte mennyi munkával jár egy-egy koreográfia elkészítése. Számszerűsítve: egy perc koreográfia, egy óra betanítást jelent. Hozzátéve, a csoport 11 egy órás műsorral rendelkezik.

A mostani gálán pedig kizárólag 2023-ban készült koreográfiákkal álltak színpadra. A statisztikához tartoznak még a külföldi utak. Megköszönte a támogatók segítségét, köztük azokét, akik támogató jegyet vette a gálára. Majd Kósa Rubent is felköszöntötte a csoport a jubileum alkalmából. 

Az est második részében egy új táncszínházi produkció, a Kalotaszeg Zrt. került bemutatásra, mely egyfajta kiútkeresés a lélektelen, rohanó világból az archaikus élet felé. 
      
 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK