2024.04.14., vasárnap - TiborZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Gyermekek ajkán szép Zala dalai

2019. december 30. hétfő, 13:58
Szerző: Horányi Árpád; Fotó: H.Á.
Keszthely adott otthont az immár hagyományos Szép Zalában Születtem népdalverseny területi fordulójának. Az évenként megrendezésre kerülő dalos vetélkedőre a Csány-Szendrey Általános Iskolában került sor a népzenei hagyományok őrzése, továbbadása céljával; a tehetséggondozás jegyében.

A verseny ezzel együtt immáron rendszeresen méltó tisztelgés id. Horváth Károly és Vajda József zalai népdalkutatók munkássága előtt is, akik gazdag kincset tártak fel. Tevékenységük felbecsülhetetlen értéket képvisel, hiszen az általuk jegyzett dallamok száma meghaladja a húszezret. 

Az általános és középiskolás korosztály számára rendezett területi versenyen 9 település: Keszthely, Nagykanizsa, Vonyarcvashegy, Rezi, Zalakaros, Hévíz, Alsópáhok, Zalakomár, Gyenesdiás képviseletében 12 intézményből érkeztek a dalosok, akik szólóének, kisegyüttes, énekegyüttes kategóriákban szerepeltek. Összesen több mint 300 diák csaknem 150 produkciót adott elő. A felkészítésében 26 zenepedagógus vett részt. 

A szereplők minősítő oklevelet vihetnek haza, az arany fokozatot elnyerők a megyei döntőn folytathatják majd a versenyt.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK