2024.06.24., hétfő - IvánZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Háromezer fánk, és több száz maskarás

2018. február 13. kedd, 18:49
Szerző: -pet-; Fotó: pP
Csak reménykedhetünk benne, hogy húshagyó kedden sikerült elűzni a telet a hagyományos belvárosi maskarás felvonulással. A városi farsangra immár harmadik esztendeje a Fánky Fesztiválon belül került sor.

A nap folyamán először jótékonysági fánkvásárra várták az érdeklődőket a Dísz téren felállított sátorban. Egy pékség, egy vendéglátóegység és öt városi nyugdíjas klub gondoskodott idén arról, hogy elegendő mennyiségű fánk kerüljön az asztalokra. Tompa Gábor, a szervező Kvártélyház Kft. ügyvezetője érdeklődésünkre elmondta: több mint 3000 fánk sült a keddi programra. A jótékonysági akció keretében pedig 332 ezer 155 forint gyűlt össze.

Idén is több nyugdíjas egyesület csatlakozott a fánksütéshez

A pénzt az előző évekhez hasonlóan a Nagycsaládosok Zalaegerszegi Egyesülete kapja, akik kirándulásra és kulturális programokon való részvételre fordítják majd az összeget.

A városvezetők is jelmezt öltöttek

A fánkvásárt követően több száz maskarás gyülekezett a Dísz téren, hiszen fél ötkor kezdetét vette a jelmezes felvonulás, melyet az önkormányzattal közösen idén is a Nagycsaládosok Egyesülete szervezett. A barátságtalan idő ellenére magánszemélyek és közel húsz csoport (óvodák, iskolák, intézmények és egyesületek) vonult fel különféle jelmezekben, hogy végleg elűzzék a telet. A legötletesebb maskarák elismerésben is részesültek; a nap végén több kategóriában is osztottak ki díjakat.

 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK