2023.06.01., csütörtök - TündeZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Legényes legények

2020. december 13. vasárnap, 19:13
Szerző: Bánfi Kati; Fotó: B.K.
Nemzetközi néptáncversenyen szerepelt sikeresen két fiatal a Zalai Táncegyüttes képviseletében. Mecséri Ádám és Bolla Dávid arany, illetve bronz fokozatot („bojtot”) érdemelt ki „A Te Lábad Fűzfavessző” II. Gyermek- és Ifjúsági Legényesversenyen. A megmérettetés online zajlott. A középiskolás fiúk felkészítője Kósa Ruben, a Zalai Táncegyüttes koreográfusa volt.

Néptánc siker a "Zalásoknál"

A versenyző fiúk több éve a néptánc elkötelezettjei. Kósa Ruben két éve a tanáruk ezen az úton (korábban Takács Mária, Kiss-Molnár István és Henczi Dávid voltak a felkészítők). A versenyen való indulásra is ő bíztatott. 

Sikeresen szerepeltek az online versenyen a táncegyüttes fiatal tagjai

- Néhány éve én is részt vettem ezen a versenyen, figyelemmel kísérem a mezőnyt, és ezért gondoltam, hogy a két fiatalnak érdemes benevezni – mondta Kósa Ruben. – Néhány hónapos felkészülés után egy kötelező és egy szabadon választott magyarpalatkai (Erdély) tánccal álltak a zsűri elé. A minősítést azért tartom különösen jónak, mert egy elbírálás alá estünk a szakgimnáziumos táncosokkal, akiknek sokkal több gyakorló órára van lehetőségük. Bár a felkészülés nálunk is elég kemény volt. 

- Számítottam díjra, bár kicsit kisebbre, mint az arany – mondta Mecséri Ádám, aki zárójelben hozzátette, a felkészülés időnként fizikai fájdalmakkal is járt, ezért poénból fájdalomcsillapítót is vett. – A közösségi oldalon láttam a felvételt a táncunkról, meg a gálán a többieket. Különös élmény volt.

- Én a felkészülést nagyon szeretem. A versennyel járó izgalmakat azonban nem. Most kisebb volt a stressz, mivel videóról ment a tánc, ha rontottunk, újból vettük. Talán pont ez az adrenalin hiányzott nálam a jobb eredményhez. Az online verseny hátránya, hogy nem hallhattuk a személy szerint nekünk szóló véleményt, ami hiányt hagyott – jegyezte meg Bolla Dávid

Kósa Ruben még hozzátette, bár az online versenyek hangulata nem vetekszik az élővel, de a jelen helyzetben ebből lehetett választani. Éltek a lehetőséggel és meg is van elégedve az eredményekkel, reméli ez ösztönzi a fiatalokat a további néptáncos utukon. 
 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK