2024.06.21., péntek - Alajos, LeilaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Milejszeg értékei zalaegerszegi kiállításon

2016. december 08. csütörtök, 19:21
Szerző: B.K.
Új belvárosi kiállítótér van alakulóban Zalaegerszeg kulturális életében. Az Ady utcában található Új Nemzedék Közösségi Tér immár harmadik alkalommal ad lehetőséget különféle alkotóknak a bemutatkozáshoz.

Ezúttal Milejszegről érkeztek a kiállítók, mely aprócska település Pajta Galériájával és programjaival egyre nagyobb jó hírre tesz szert művészberkekben és az igényes kikapcsolódást keresők között.

Az alkotókat Nemes László (jobbról) festőművész köszöntötte.

A falu apraja-nagyja eljött a kiállítás megnyitóra, ahol Fonyadt Róbert polgármester ismertette a Milej és Rózsásszeg összevonásából keletkezett település történetét, nevezetességeit, hagyományait. A művészeti élet mellett híresek a hozzájuk tartozó Kandikóról, mely Göcsej legmagasabb pontja, illetve gyümölcstermesztésükről. Mivel minden háznál van gyümölcsfa elismerésben is részesültek, említette meg többek között a polgármester, miközben köszönetet mondott a bemutatkozási lehetőségéért a ház vezetőjének, Bognár Ákosnak.

Vigh László országgyűlési képviselő a falvakban lévő értékek fontosságára hívta fel a figyelmet. Nemes László festőművész pedig az alkotóknak gratulált munkáikhoz.

Többféle stílusban mutatkoztak be a milejszegi alkotók

A tárlaton vegyes technikájú alkotások láthatók január végéig. Salamonné Heé Mariann mézeskalácsokkal, Salamonné Tüttősi Ildikó textilszobrászattal, mandalákkal, Bandur László és Görbe László festményekkel, Nagy András görbefa bútorokkal és dísztárgyakkal, a helyi rajzszakkör tagjai pedig jobb agyféltekés rajzokkal álltak a közönség elé.

A megnyitón közreműködött Nagy Tímea, Rusz Dániel és Raschella Kimberly.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK