2022.05.19., csütörtök - Ivó, MilánZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Nyár a keszthelyi fazekas műhelyben

2016. augusztus 17. szerda, 21:25
Szerző: Horányi Árpád
Tradíciója van Keszthelyen a Goldmark Károly Művelődési Központ kerámia műhelye által szervezett nyári táboroknak. A mesterség művelői a legifjabb generációt igyekeznek megszólítani.

Alkotó kis fazekas-kezek nyomán, az ügyességről már kész munkák tanúskodnak.       

- Nagyon jó agyagozni, sok mindent formáztam meg. Szeretem az állatokat, ez az egyik kedvenc alkotásom - mutatott egy kis agyag gyíkot Sendula Botond, aki még csak szeptembertől lesz majd iskolás.

         

- Jó dolog kézműveskedni - jelentette ki Hetényi Bálint. - Először vagyok ebben az alkotótáborban. A korongozás nagyon érdekel, szép dolgokat lehet készíteni, ez a korsó sikerült nekem most a legjobban.       
 A polcokon sorakoznak a kész munkák: mécsesház, gombaház, állatfigurák, különféle korsók, kisplasztikák.  

  

- Öröm látni az érdeklődést, s azt a fantáziát, amit a tanultakhoz hozzátesznek a gyermeket - így Simon Edit szakkörvezető, miközben népes gyermeksereg munkáját irányítja.  - Az alapok elsajátítása hamar meghozza az alkotói kedvet, amint a látnivalók azt mutatják. Követjük azt a folyamatot, ahogy a mesterség fejlődött, így a különféle technikák eredetét is megismerik a gyermekek. Az agyag ősi gyúró-sodró megmunkálási, formázási módszerével kezdjük a munkát, majd jön a korongozás, a mintás, festéses díszítés.

Kellemes miliőben születik a sikerélmény, ami nem csak tárgyakban válik a nyári szünidő adta maradandó emlékké.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK